Konflikt i det kriminelle miljøet:

Innesperret og mishandlet i over ett døgn - politiet jakter flere gjerningspersoner

- Det skjer nok oftere enn vi liker å tro, sier politiet.

ETTERFORSKER: Politiet i Oslo etterlyser fremdeles gjerningspersoner etter hendelsen i desember. Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
ETTERFORSKER: Politiet i Oslo etterlyser fremdeles gjerningspersoner etter hendelsen i desember. Foto: Krister Sørbø / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Over to måneder etter at en mann i begynnelsen av 20-åra skal ha blitt holdt innesperret og mishandlet fysisk og seksuelt, jakter politiet i Oslo fremdeles på flere gjerningspersoner som skal ha vært involvert i hendelsen. Tre personer sitter varetektsfengslet, mens flere siktede er løslatt etter episoden som fant sted i førjulstida i fjor.

Men politiet mener flere var involvert.

Påtaleansvarlig i saken, Kathrine Kristoff, forteller til Dagbladet at de etterforsker saken som grov frihetsberøvelse. Motivet skal være det hun beskriver som en konflikt i det kriminelle miljøet.

- Mishandling over tid

- Dette skjer nok oftere enn vi liker å tro. Vedkommende ble holdt innesperret i over ett døgn, og utsatt for vold og krenkende atferd. Det er snakk om mishandling over tid, og det har skjedd på en adresse i Oslo-området, sier Kristoff.

Både fornærmede og de siktede skal være kjente for politiet fra tidligere. Flere av dem beskrives av Kristoff som unge menn.

- Det er trist å se at så unge mennesker blir involvert i slike saker. Det er en svært alvorlig hendelse, men jeg vil ikke utdype konkret hva som har vært foranledningen for frihetsberøvelsen, sier påtaleansvarlig.

Nekter straffskyld

Advokat Thor Bache-Wiig er forsvarer for mannen i 20-åra som nylig ble besluttet varetektsfengslet i fire nye uker. Advokaten forteller at hans klient holder fast på sin forklaring.

- Han nekter straffskyld, og det har han gjort hele tida, sier Bache-Wiig til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer