Innesperret tog til Oslo kl. 15

Strømbrudd blokkerte Bergensbanen i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Klokka 10 kom strømmen tilbake på Finse, og nattoget fra Bergen til Oslo er i fart igjen. Det er ventet til Oslo ved 15-tiden.

104 passasjerer fra Bergen har hatt en lang natt på vidda på veien mot Oslo, og på morgenkvisten var det tomt for mat om bord. På veien mot Oslo skal sultne passasjerer ført få mat på Gol.

- Vi har fått koblet strøm til vogna i hele natt slik at ingen skal ha tatt skade av en kald natt på fjellet. Toget fra Bergen måtte stoppe i en sone med vanskelig mobilforhold, men vi regner med at de fleste passasjerene etterhvert har fått gitt beskjed om situasjonen via togpersonalets spesialtelefoner, sier informasjonssjef Preben Colstrup i NSB til Dagbladet.no.

Det var strømbrudd i Finse-området som førte til at nattogene begge veier måtte stoppe ved 02-tiden. De 140 passasjerene fra Oslo, som har stått på Ål stasjon, fikk tilbud ved 08-tiden om å bli kjørt i buss til Bergen via Hemsedal.

Men der toget fra Bergen måtte stoppe, er det ingen alternative veier på snødekte Hardangervidda.

INGEN UTVEI: Togpassasjerer kan ikke hoppe over i buss når jernbanen stopper opp om vinteren. Her fra åpningen av Finsetunnelen i 1993.