Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset: Italia

Innestengt med død ektemann

- Hun er desperat.

KRAFTIG ØKNING I ANTALL DØDE: Italia har i dag sett det høyeste antall døde siden coronaviruset først ble meldt om i landet 21. februar. Her fraktes en omkommet ut fra en hotell i Laigueglia i nord-Italia 1. mars. Foto: AP/NTB Scanpix
KRAFTIG ØKNING I ANTALL DØDE: Italia har i dag sett det høyeste antall døde siden coronaviruset først ble meldt om i landet 21. februar. Her fraktes en omkommet ut fra en hotell i Laigueglia i nord-Italia 1. mars. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer

En italiensk kvinne får ikke forlate leiligheten der hennes ektemann har ligget død siden mandag, på grunn av karanterestriksjonene.

Det bekreftet borgermester Giancarlo Canepa i Borghetto Santo Spirito, som ligger på nordvestkysten i Italia, til CNN tirsdag.

- Ja, det er sant. Hun er fortsatt der med liket, og vi kan ikke flytte det før onsdag morgen, sa han, og viste til at karanteneprotokollen fastslår at ingen kan komme nær liket.

Canepa sa også at mannen nektet å bli lagt inn på sykehuset for behandling. Han døde mandag ettermiddag. Ifølge CNN har mannen tidligere testet positivt for coronaviruset, mens La Repubblica skriver at dette foreløpig ikke er fastslått.

- Ingen kan hjelpe

Kvinnens situasjon har skapt overskrifter i italienske medier, og den lokale TV-stasjonen ivg.tv intervjuet ekteparets nabo kort tid etter at hun mottok dødsbudskapet.

- Akkurat nå er det viktigste å ta vare på denne kvinnen, som er alene med sin manns lik. Ingen kan komme i nærheten for å hjelpe eller trøste henne, sier naboen til kanalen, ifølge CNN.

Ifølge La Repubblica venter man nå på prøveresultater av både mannen og kvinnen, før man kan flytte liket. Kvinnen viser ingen symptomer på viruset, men fortsatt være smittet, og får derfor ikke gå ut.

SYK: Trude Ravndal fra Sandnes er en av 113 nordmenn som innen fredag kveld har fått bekreftet at hun er smittet av coronaviruset. Laget av Marte Nyløkken Helseth. Vis mer

President for Liguria-regionen, Giovanni Toti, skal ifølge avisa ha snakket med kvinnen på telefon.

- Hun er desperat. Hun vet ikke hva hun skal gjøre. Kanskje denne typen tilfeller kunne vært forutsett og unngått, sier han.

Fraråder alle reiser

Tirsdag ettermiddag frarådet UD alle reiser som ikke er strengt nødvendige til Italia, som er blant de hardest rammede landene. Over 10 000 personer har blitt bekreftet smittet, mens 631 er bekreftet omkommet som følge av coronaviruset.

I praksis er nå hele landet i såkalt rød sone etter at smitten spredte seg fra nord i landet.

I helga døde 47 år gamle Teresa Franzese i Napoli. Hennes familie var også innestengt i leiligheten sammen med liket i lang tid, før broren Luca publiserte en bønn i sosiale medier.

- Institusjonene må hjelpe oss. Vi har vært innestengt i huset i 24 timer med min døde søster, sa han i videoen, ifølge InterNapoli.

Ifølge avisa er nå familien på sju i frivillig karantene i huset. Myndighetene har bekreftet hendelsen.

- Det var surrealistisk. Vi brukte masker, sterile sko, beskyttelsesdresser, briller og hansker. Luca og en annen slektning var der, men de andre familiemedlemmene var i et annet rom, sier en av medarbeiderne i begravelsesbyrået som hentet henne til Al Jazeera.

Ifølge kanalen ble Teresa tatt med til kirkegården og begravet, uten noen familiemedlemmer til stede.

Hele Norges coronakart