Innestengte fanger brant i hjel

Gjengoppgjør startet brann i dominikansk fengsel. 134 drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Minst 133 fanger er døde etter at et gjengoppgjør startet brann i et fengsel i Higuey i Den Dominikanske Republikk.

En person ble skutt og drept under opptøyene i forkant av brannen.

Opptøyene begynte klokka 23 i går kveld, da to bander angrep hverandre med macheter og håndvåpen. Ved soloppgang ble angrepet gjengjeldt, og en brann ble startet i fengselet. Voktere forsøkte å åpne fengselet, men de innsatte hadde ødelagt hengelåsen, skriver avisa El Nacional.

Bakgrunnen for opprøret skal ifølge nyhetsbyrået AP ha vært en krangel om hvem som skal kontrollere sigarett- og narkotikaomsetningen i fengselet.

Brannen skal ha startet da de innsatte satte fyr på madrasser. Bare 26 fanger skal ha blitt reddet ut av det brennende fengselet.

Forkullede lik

- Da vi kom var døra blokkert av madrass- og sengerester, som fangene hadde brukt til å forsegle utgangen under opprøret, sier brannsjef Nestor Vera.

- Kropper lå samlet i hauger ved døra, sier han.

Bilder fra fengselset viser kropper som har store brannskader og er nærmest helt sorte. Flere av de insatte brant i hjel, men mange døde også etter å ha innhalert røyk.

Den Dominikanske Republikk deler øya Hispanola med Haiti i det Karibiske Hav. Landet har 8 millioner innbyggere.

VIL UT: Innsatte som overlevde brannen ber om å slippe ut av cellene.
FORTVILTE PÅRØRENDE: Familiemedlemmer av de omkomne har kommet til fengselet.