Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innfall

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Forleden kveld sto det fram et flertall i Stortinget som med et pennestrøk endrer strukturen i norsk samferdselspolitikk. KrF og Høyre med Fremskrittspartiet i førersetet ønsker å åpne for full privatisering av sektoren, med Posten, NSB og Luftfartsverket i spissen. Dette skal gi bedre service og billigere tjenester til kundene.
  • Det er meget mulig. Men det er også mulig at det ikke vil skje. Dette beror på så mange forhold og er i eminent grad et spørsmål om ideologi. Bør f.eks. ikke samfunnets infrastruktur være en oppgave for det offentlige, bl.a. for å sikre at tilbudene også kommer utkantene til gode? Vi ser at de 30000 ansattes organisasjoner protesterer på saksbehandlingen. De syns de bør få være med på slike prosesser. Det er forståelig. Derimot er det uforståelig at stortingsflertallet nå styrer landet etter innfallsmetoden uten forutgående forberedelser i forvaltning og regjering.
Hele Norges coronakart