SKAL BO HER: Her står Vegard Kleven foran byggeplassen der 28 leiligheter, blant annet hans, bygges. Foto: Hilda Nyfløt/Dagbladet
SKAL BO HER: Her står Vegard Kleven foran byggeplassen der 28 leiligheter, blant annet hans, bygges. Foto: Hilda Nyfløt/DagbladetVis mer

- Innflytting var utsatt fordi det var vanskelig å bygge

Vegard Kleven skulle egentlig flytte inn her i april, så ble det august. Nå frykter han at det blir utsatt igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vegard Kleven og hans samboer Kaja Hoff kjøpte en leilighet som er under utbygging på nabotomta til boligblokka der gulvet i kjellerbodene hadde kollapset i Uelands gate.

Under kjellerbodene var det hulerom som følge av bygningsarbeid på området.

Politiet har fortalt at det er mulig at byggingen er årsaken til raset.

- Det skulle egentlig stå ferdig i år, men det har vært mange utsettelser. Den siste beskjeden var at det skulle stå ferdig i juli/august neste år, sier Kleven til Dagbladet.

Må pendle I november solgte Kleven leiligheten han og samboeren bodde i, og planla å pendle fra Kongsberg i noen måneder, som nå altså har blitt til flere.

- Jeg liker ikke at det skjer, men sikkerheten er helt klart det viktigste. Det ser ikke så dramatisk ut akkurat nå, men jeg ser jo ikke hva som skjer der inne, sier Kleven.

Da han først hørte om det ble han bekymret for at dette ville utsette innflytningen ytterligere. Det er 28 leiligheter som skal bygges på eiendommen.

- Det har vært så mange forsinkelser allerede, de har fortalt at det har tatt lang tid fordi at de måtte sikre grunnen, fordi at det er vanskelig å bygge her, men jeg har ikke fått noe informasjon om hva som har skjedd i dag, sier Kleven.

- Vanskelige forhold i grunnen I et brev til boligkjøperne tidligere i høst ble det skrevet at årsaken til utsettelsen er vanskelige forhold i grunnen, og at dette gjør at arbeidsomfanget er større enn forutsatt.

RAS: I morges meldte bygningsarbeiderne på denne byggeplassen om at det var gått et ras under nabogården. Dette viste seg å være et gulv i kjellerboden som hadde kollapset. Foto: Privat
RAS: I morges meldte bygningsarbeiderne på denne byggeplassen om at det var gått et ras under nabogården. Dette viste seg å være et gulv i kjellerboden som hadde kollapset. Foto: Privat Vis mer

Det var bygningsarbeidere som i morges meldte ifra om at det var gått et ras under nabobygget i Uelandsgate i Oslo. Politiet var raskt på stedet, og rekvirerte redningshunder, for å se om noen er fanget under raset, noe de nå helt sikker kan utelukke.

Flere beboere har meld om at de har hørt lyder i går kveld og natt, politiet sier at det ennå gjenstår noen avhør for å avklare når raset gikk.

Det var 28 personer i bokka da politiet kom, og politiet regner med at beboerne i første omgang må være evakuert fram til klokka 18 i dag.

Klevens samboer er ansatt i Dagbladet.