Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Innfør fartsbegrensninger

Det er ikke første gang at båter har krasjet i Småskjær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/ DRØBAK(Dagbladet.no): - Vi satt ute på terrassen til naboen i går kveld da en sa «Nå skjer det noe på Småskjær». Det tok ikke mange minuttene før et fullpakket redningsapparat var på plass, sier Finn Granum, en lokal rekeselger på brygga i Drøbak, til Dagbladet.no.

Han forteller at det ikke er første gang at en båt krasjer med Småskjær.

- For to år siden havnet en båt midt på skjæret, men da var ikke resultatet like fatalt som etter nattens ulykke, sier Granum.

Fartsbegrensninger

Tre mennesker mistet livet da en 20 fots åpen båt med 150 hestekrefter krasjet i et Småskjær i Drøbaksundet. Det var helt mørkt da båten krasjet i 01.00-tiden i natt. Skjæret er ikke merket med lys, men er ifølge politiet kjent for alle som ferdes i Drøbaksundet før. Seks av de åtte passasjerene ombord var fra Drøbak-området.

- Vi vet ikke noe om hastigheten båten kjørte i, men den må ha vært forholdsvis fort ettersom den kjørte 30 meter opp på skjæret og nesten havnet på andre siden, sier lensmann i Follo politidistrikt, Thor Anders Aamodt, til Dagbladet.no.

Granum forteller at det har vært snakk om å bygge et fyr i nærheten av skjæret, men selv tror han ikke at dette løser problemet.

- Båter med enorm maskinkraft ferdes i dette området, og det er bare en ting myndighetene bør gjøre - de må innføre fartsbegrensninger.

HER SKJEDDE ULYKKEN: Båten landet oppå skjæret. Foto: EILIV FRICH FLYDAL
HER SKJEDDE ULYKKEN: Båten landet oppå skjæret. Foto: EILIV FRICH FLYDAL Vis mer

I dag kan båtførere kjøre så fort de ønsker, så lenge de er mer enn 150 meter fra land.

Berører mange

- Det snakkes ikke om noe annet enn ulykken, sier Granum, som i hele dag har stått på den folksomme brygga.

De omkomne er fortsatt ikke identifisert og politiet ville heller ikke si noe om hvilke bekjentskap passasjerene ombord på den private båten hadde.

- Det var sikkert personer jeg kjenner til eller som jeg har felles bekjente med, forklarer Granum.

Han uttrykker sorg over at en rolig sommer i Drøbaksundet endte med en så tragisk ulykke.

- Dette er en fryktelig tragisk hendelse for lokalsamfunn, sa Aamodt under pressekonferansen i dag. I kveld holdes det en minnestund i den lokale kirken.

- Imponerende raske

- Det brakte så høyt da båten kolliderte at beboere i omkringliggende hus hørte det, sier Aamodt. Politiet ble varslet om ulykken av publikum og var raskt på stedet.

- Jeg fulgte med på hele redningsaksjonen, det var et enormt apparat som var imponerende raskt på stedet. Det tok ikke mer enn noen få minutter fra vi hørte braket til redningsmannskapet var på plass, sier Granum.

Aamodt forteller at politi, brannvesen, ambulanse, redningshelikopter og redningsbåter rykket ut med det samme politiet ble varslet om ulykken.

IMPONERT:Finn Granum er imponert over hvor raskt redningsmannskapet var på plass.
- TRAGISK ULYKKE: Lensmann Thor Anders Aamodt informerte pressen om ulykken i dag klokken 11.00.