- Innfør jentetaxi

I Sverige får jenter reduserte priser og garantert sikker reise - såkalt tjejtaxi - et tilbud fra flere taxiselskaper. Det vil også barne- og familieministeren ha.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg oppfordrer drosjenæringen i Norge til å ta i bruk tiltak som jentedrosjer, sier barne- og familieminister Karita Bekkemellem Orheim. Statsråden understreker at voldtekt og utrygghet blant kvinner er et samfunnsproblem.

- Men det burde også være i drosjenæringens egen interesse å se på konstruktive tiltak som drosjer spesielt for jenter. Hvis det har vært en god ordning i Sverige, burde også vi prøve det ut. Det handler om hvordan vi alle kan bidra til å skape trygge rammer, mener barne- og familieministeren.

I Sverige får jenter i flere byer, enten de reiser aleine eller sammen med andre kvinner, reduserte priser nattetid fra drosjeselskap. Meningen med spesialtilbudet var å gi kvinner et reelt alternativ til lokaltrafikk nattetid. Også voldtekter og kvinners redsel for overgrep har vært i fokus. Liknende forsøk er gjennomført i England, og da minsket antallet voldtekter.