Corona og tiltak:

Innfører A, B, C og D-tiltak

Helseminister Bent Høie har utvidet sin kriseplan med et bokstavsystem for tiltaksnivå.

VAKSINE: Flere lengter etter å reise på ferie, men Helseminister Bent Høie sier at ferien avhenger av hvor langt man er kommet i vaksineringsprosessen. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

Tirsdag kveld kunngjorde regjeringen og helseminister Bent Høie et nytt ledd i sin kriseplan for kommuner som har behov for å slå ned spredning av muterte virusvarianter i påvente av mer oversikt over smittesituasjonen.

Opprinnelig besto kriseplanen av tre trinn i den innledende fasen. Deretter har den blitt utvidet med et ringsystem, hvor kommuner inndeles i ring 1 og ring 2. Nå har regjeringen besluttet å innføre et bokstavsystem for tiltaksnivå, hvor A representerer et særlig høyt tiltaksnivå, B representerer et høyt tiltaksnivå, C representerer et ganske høyt tiltaksnivå og D representerer et noe høyt tiltaksnivå.

Da det tirsdag kveld ble kunngjort at Oslo, Halden og Sarpsborg skal bli værende i ring 1, og Nordre Follo og Ås skal flyttes til ring 2, kunngjorde også helseminister Bent Høie at Oslo, Halden og Sarpsborg skal omfattes av tiltaksnivå C, mens Nordre Follo og Ås skal omfattes av tiltaksnivå D.

Kriseplanens utvikling

Kriseplanen har blant annet blitt iverksatt i forbindelse med Nordre Follo-, Halden- og Bergen-utbruddet, og besto opprinnelig av tre ledd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer