Innfører aldersgrense på mobil

I Bangladesh blir det forbudt for barn under 16 år å bruke mobiltelefoner på grunn av helsefaren, sier en minister i regjeringen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mobilprodusenter raser mot forslaget, og hevder det ikke finnes fnugg av bevis for at mobiltelefoner utgjør noen helserisiko. Men det øret hører ikke regjeringen på. Miljøminister Shahjahan Siraj mener at hensynet til barnas helse kommer først.

- Vi kan ikke tillate å utsette våre barn for helsefarer forårsaket av stråling fra mobiltelefoner, sa Siraj i hovedstaden Dhaka i natt.

Nå forbereder myndighetene i landet regler som skal hindre salg av mobiltelefoner til mindreårige. Foreldre blir rådet til ikke å la barna bruke mobilen. Ikke uventet frykter mobilprodusenter og -forhandlere at den nye loven skal ødelegge salget, melder AP.

- Det fins ingen vitenskapelige bevis for at mobiltelefoner er helseskadelige, sier Yameen Bakht som er talsmann for GrameenPhone en av de største mobilselskapene i landet.

- Lang og hyppig bruk av mobiltelefoner kan hindre blodgjennomstrømmingen og skade hjernen, sier Abdul Jalil en forsker ved det statlige atomergibyrået i Bangladesh.

VIKTIG:Laili Begum er gammel nok til å bruke mobil. Livet i landsbyen landsbyen Phatira er forandret etter at hun lånte penger til mobiltelefon, og leier den ut til de andre innbyggerne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer