Innfører alkoholforbud på danskebåten

Fjord Line vil forby lugar-drikking etter dødsfall.

DRIKKE-NEKT:  Fjordline vil lugarfylla til livs. MS Bergensfjord på vei til Danmark. Pressefoto: Fjord Line
DRIKKE-NEKT: Fjordline vil lugarfylla til livs. MS Bergensfjord på vei til Danmark. Pressefoto: Fjord LineVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forbudet gjelder all drikke kjøpt på land, eller i taxfree-butikken om bord, skriver Bergensavisen.

Det tragiske dødsfallet, som skyldtes alkoholforgiftning, er grunnen til at de reisende ikke lenger kan drikke på rommet.

- Forbudet gjelder all drikke, enten den er kjøpt på land eller i taxfree-butikken om bord, sier fergedirektør Ingvald Fardal. De som bryter reglene, vil få drikkevarene beslaglagt.

I første omgang gjelder forbudet om bord på Bergensfjord, men også to ferger som settes i drift senere i år, vil bli omfattet.

Bakgrunnen er altså at en 20 år gammel mann døde etter at han ble satt i skipsarresten på Bergensfjord natt til 22. april. Dansk politi opplyser til Bergensavisen at mannen hadde en promille på 4,4. På lugaren han delte med vennene han var på tur med, fant mannskapet store mengder brennevin, og Fardal antar at 20-åringen hadde drukket en del av dette før han ble funnet i et av skipets fellesrom.

- Han var på ingen måte bevisstløs da han ble satt i arresten sent på natten, og han ble sjekket gjennom en luke hver halvtime, forklarer Fardal. Han uttrykker medfølelse med den unge mannens familie og sier saken har vært en belastning for mannskapet.

(NTB)