Innfører bøter for dette

Fra 1. juli kan du få bøter for å røyke på offentlige plasser i Sverige. Olaug Bollestad mener Norge bør følge etter.

RØYKEFORBUD: Sverige innfører nå forbud mot røyking på en rekke offentlige plasser. Bollestad mener Norge må legge seg på samme linje. Foto: Magnus Andersson / TT / NTB Scanpix
RØYKEFORBUD: Sverige innfører nå forbud mot røyking på en rekke offentlige plasser. Bollestad mener Norge må legge seg på samme linje. Foto: Magnus Andersson / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I desember ble det avgjort at det skulle innføres røykeforbud på flere offentlige plasser i Sverige. Forbudet gjelder blant annet uteserveringer, holdeplasser for kollektivtransport og på områder der barn og unge oppholder seg regelmessig.

Forbudet innføres 1. juli og gjelder også e-sigaretter. Blir du tatt vil du først bli bedt om å gå. Dersom du ikke gjør dette kan du bøtelegges, skriver Expressen.

De eneste plassene du nå kan ta deg en «sigg» over grensa er ifølge avisa i ditt eget hjem, på atskilte røykerom på restauranter og i lokaler med spesiell tillatelse.

- En målsetting for Norge

1. juli er det 15 år siden den nye røykeloven trådte i kraft her i Norge, og foreløpig har den blitt stående.

Samtidig som forslaget om de nye innstrammingene ble lagt fram i Sverige i fjor vår, fremmet KrF, SV og Ap forslag i Stortinget om å utvide røykeforbudet til å gjelde flere offentlige steder utendørs.

- Vi fremmet et forslag og det står jeg fortsatt for. Målet er å hindre en ny generasjon i å begynne og røyke, og styrke vernet mot passiv røyking, sa Bollestad til Dagbladet i desember.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer