Innfører burkaforbud i Italia: - Det er våre lover som gjelder

Beskyldes for symbolsk propaganda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lombardia, den mest folkerike og velstående regionen i Italia, har vedtatt et forbud mot å ha på seg burka eller niqab på sykehus og kommunale kontorer, skriver den britiske avisa The Telegraph.

Forbudet mot heldekkende plagg, som burka og niqab, trer i kraft fra nyttår.

Ville samle fingeravtrykk Italia har allerede nasjonale lover som forbyr bruken av hjelmer, og alle klesplagg som gjør identifisering vanskelig, på offentlige steder. Burka og niqab er imidlertid lov, begrunnet med trosfrihet for alle landets innbyggere. 

- Vi har oppdatert loven. Nå vil ingen med et tildekket ansikt få lov til å gå inn på sykehus eller kommunale kontorer, sier regionens president, Roberto Maroni, til avisa Il Fatto Quotidiano.Maroni er leder for det innvandringsfiendtlig høyreradikale partiet Lega Nord. Han lovet tidligere i år at han ville begynne å kutte regionale pengeoverføringer til ordførere som slipper inn flere migranter, ifølge NTB.

I 2008 foreslo han å innføre registrering av sigøynere. Maroni ville samle inn tusenvis av fingeravtrykk til sigøynere som bodde i leire over hele landet. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer