Corona

Innfører coronapass hos frisøren

Danmark åpner når alle over 50 er blitt tilbudt en vaksine, annonserte statsminister Mette Frederiksen mandag kveld.

PRESENTERTE GJENÅPNINGSPLAN: Danmarks statsminister Mette Frederiksen. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / Reuters / NTB
PRESENTERTE GJENÅPNINGSPLAN: Danmarks statsminister Mette Frederiksen. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld holder Danmarks statsminister og lederne for en rekke av partiene i det danske Folketinget pressekonferanse om den gradvise gjenåpningen av landet.

Partilederne har sittet i forhandlinger om en avtale i lengre tid - med en maratoninnspurt mandag ettermiddag og kveld. Det er et bredt flertall i Folketinget som nå er blitt enige om gjenåpningsplanen.

- Vi har forhandlet i mange dager og mange timer, og kan nå presentere en samlet gjenåpningsplan for Danmark, sier statsminister Mette Frederiksen.

Hun sier at Danmark fortsetter å fase ut restriksjoner, med det mål for øye at det danske samfunnet er åpent når alle over 50 er tilbudt en vaksine.

- Inntil det åpner vi gradvis med 14 dagers intervaller. Etter påske kommer alle barn og unge tilbake i skole og utdannelse.

Kjøpesentrene vil kunne åpne ei uke etter påske. Det sier leder Søren Pape Poulsen for De Konservative, ifølge danske BT.

Innfører coronapass

Landet innfører også krav om coronapass - blant annet hos frisøren. Da må man bevise at man enten er vaksinert, har testet negativt eller har overstått infeksjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer