Corona

Innfører coronapass hos frisøren

Danmark åpner når alle over 50 er blitt tilbudt en vaksine, annonserte statsminister Mette Frederiksen mandag kveld.

PRESENTERTE GJENÅPNINGSPLAN: Danmarks statsminister Mette Frederiksen. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / Reuters / NTB
PRESENTERTE GJENÅPNINGSPLAN: Danmarks statsminister Mette Frederiksen. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 106 000 +617
innlagt245 -16
døde 711 +5
påvist smittet 139 000 000+816.8K
døde 2 990 000 +13.2K
Se mer

Mandag kveld holder Danmarks statsminister og lederne for en rekke av partiene i det danske Folketinget pressekonferanse om den gradvise gjenåpningen av landet.

Partilederne har sittet i forhandlinger om en avtale i lengre tid - med en maratoninnspurt mandag ettermiddag og kveld. Det er et bredt flertall i Folketinget som nå er blitt enige om gjenåpningsplanen.

- Vi har forhandlet i mange dager og mange timer, og kan nå presentere en samlet gjenåpningsplan for Danmark, sier statsminister Mette Frederiksen.

Hun sier at Danmark fortsetter å fase ut restriksjoner, med det mål for øye at det danske samfunnet er åpent når alle over 50 er tilbudt en vaksine.

- Inntil det åpner vi gradvis med 14 dagers intervaller. Etter påske kommer alle barn og unge tilbake i skole og utdannelse.

Kjøpesentrene vil kunne åpne ei uke etter påske. Det sier leder Søren Pape Poulsen for De Konservative, ifølge danske BT.

Innfører coronapass

Landet innfører også krav om coronapass - blant annet hos frisøren. Da må man bevise at man enten er vaksinert, har testet negativt eller har overstått infeksjon.

Frisører og massører vil kunne åpne fra og med 6. april. En plan om utfasing av coronapass når det har utspilt sin funksjon er også på plass.

KRITISK: Dagbladets kommentator, Martine Aurdal, er klar på at en statsminister skal kunne coronareglene bedre enn det Erna Solberg gjorde da hun feiret sin 60-årsdag. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Frederiksen understreker at det vil kunne stenges ned på kort varsel, og at kommuner med høyt smittetrykk kan videreføre restriksjoner en stund til.

Statsministeren framholder at Danmark fremdeles ikke er i mål med smittehåndteringen, og oppfordrer alle til å følge smittevernreglene gjennom den tredje bølgen.

Flere danske partiledere tok til podiet for å gi sin tilslutning til avtalen som har kommet på plass.

Danske medier skriver at det har pågått forhandlinger om en avtale om en gjenåpning av landet i løpet av store deler av dagen. Forhandlingene begynte rundt 12.00 mandag, ifølge DR Nyheder.

Status vaksinasjon Full oversikt

961 631 (17.9%)i Norge har fått dose nr 1
298 457 (5.56%)i Norge er fullvaksinert
Kilde: FHI (FHI oppdaterer tallene sine ca kl 13 hverdager, og viser da gårsdagens tall).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer