Innfører drastisk tiltak mot fyllekjøring

Politiet i Manchester varsler uthenging av ruspåvirkede bilister i sosiale medier.

RUSKONTROLL: Politiet i Manchester varsler drastiske tiltak mot kjøring i ruspåvirket tilstand. Foto: NTB Scanpix
RUSKONTROLL: Politiet i Manchester varsler drastiske tiltak mot kjøring i ruspåvirket tilstand. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag starter politiet i Manchester-distriktet i England en større kampanje mot ruspåvirkede bilister i sommertrafikken.

Ifølge Manchester Evening News erfarer politiet av folk er mer fristet til å sette seg bak rattet etter en drink i sommersesongen. I en to ukers periode vil de derfor gjennomføre hyppige kontroller, og henge ut de som blir tatt i sosiale medier.

- Vi tolererer ikke de som kjører i ruspåvirket tilstand. De er ikke bare en fare for seg selv, men også for andre uskyldige bilister eller fotgjengere, sier sjefinspektør Harrison White til avisa.

- Ikke sånn vi gjør det her

Konstituert sjef for utrykningspolitiet (UP), Roar Skjelbred Larsen, ønsker ikke å kommentere det drastiske tiltaket, men understreker at noe liknende nok ikke kommer til å innføres på norsk jord.

- Det er ikke sånn vi gjør det her. Politiet går iblant ut med etterlysninger når det har blitt begått alvorlige straffbare handlinger, men ikke i ruskjøringssaker. Det har verken blitt foreslått eller vurdert på noe tidspunkt, sier han til Dagbladet.

Larsen understreker at lovverket og tiltakene i Norge har hatt stor suksess, og at politikontroller langs veiene er avgjørende for å få ned antall tilfeller. Som en hovedregel rustestes nå alle bilførere som stoppes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer