KVINNEVOGNER:  Mitteldeutsche Regiobahn (MRB) vil innføre egne kvinnevogner på RE6-linja mellom Leipzig og Chemnitz. Nyheten har skapt diskusjoner om seksuell trakassering av kvinner, selv om togselskapet understreker at avgjørelsen ikke har noe med trakassering å gjøre. Foto: JAN WOITAS/dpa/ NTB scanpix
KVINNEVOGNER: Mitteldeutsche Regiobahn (MRB) vil innføre egne kvinnevogner på RE6-linja mellom Leipzig og Chemnitz. Nyheten har skapt diskusjoner om seksuell trakassering av kvinner, selv om togselskapet understreker at avgjørelsen ikke har noe med trakassering å gjøre. Foto: JAN WOITAS/dpa/ NTB scanpixVis mer

Innfører egne kvinne­avdelinger på tyske tog

Skaper diskusjon i Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det tyske togselskapet Mitteldeutsche Regiobahn (MRB) skal ha egne vogner for kvinner på sine tog mellom Leipzig og Chemnitz, en togtur som tar rundt en time. Vognene vil være tilgjengelige for kvinner som reiser alene og mødre som reiser med barn.

 - Det har ingenting med seksuell trakassering å gjøre, understreker det tyske togselskapet MRB overfor radiokanalen MDR Info.

Men med den spente situasjonen i Tyskland akkurat nå, og etter Köln-hendelsene, er det nettopp slik det har blitt tolket. Derfor har forslaget skapt diskusjoner. Togetne skal ha to kvinnevogner, plassert midt i toget. Det er for å styrke sikkerhetsfølelsen til kvinner, ifølge MDR.

Togselskapet Deutsche Bahn tilbyr allerede sovevogner for kvinner på noen av sine nattog. Brasil, Japan, Mexico, Egypt, India, Thailand og Iran har ordninger med egne vogner for kvinner.

Labour-leder Jeremy Corbyn foreslo i august i fjor å innføre egne kvinnevogner på tog i Storbritannia, for å redusere seksuell trakassering.

- Noen kvinner har tatt opp med meg at en løsning til det økende antallet overfall og trakassering på offentlig transport kan være å introdusere egne vogner for kvinner, sa Corby den gang, ifølge The Telegraph.

Forslaget falt imidlertid ikke i god jord hos hans eget parti, som ifølge The Telegraph mente tiltaket var unødvendig og ikke løste problemet, og forslaget ble aldri noe av.