Innfører elektroniske fotlenker

Nytt prøveprosjekt der fangene kan sone fire måneder hjemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Regjeringa vil øke tilskuddet til kriminal-omsorgen med 630 millioner kroner i statsbudsjettet for neste år.

Nytt i budsjettet er at regjeringen går inn for en forsøksordning med hjemmesoning - såkalt elektronisk kontroll eller fotlenker. Dette vil etter hvert gi en kapasitet som tilsvarer cirka 130 fengselsplasser.

Maksimalt fire måneder Det innebærer at den straffedømte kan søke om å sone kortere straffer eller deler av straffen hjemme, under strenge restriksjoner og elektronisk overvåkning. Straffereaksjonen innebærer strenge regler for når den straffedømte kan forlate hjemmet sitt.

I odelstingsproposisjonen som tar for seg elektronisk soning argumenteres med to fordeler: Avlastning på fengslene og større fleksibilitet. Det skal også vurderes om fotlenker kan være et alternativ til varetektsfengsel.

Justisdepartementet foreslår en maksimal grense for fire måneder med elektronisk fotlenke - enten i korte dommer, eller i siste ledd av lengre dommer.

Disse kan være i målgruppen:

• Domfelte som fullbyrder dommer på mer enn 18 måneder

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer