Innfører fengselsstraffer for vann-kriminelle

Flommen skaper desperasjon i Gloucestershire. Flere tilfeller av vandalisme og stjeling fra vannreservoarer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mens 130 000 personer fremdeles er uten innlagt vann i Gloucestershire-området, merker politiet at konfliktnivået blir høyere og høyere. Nå advarer politiet mot at folk som blir tatt i å slåss over vannreservene, eller ødelegger vanntanker, vil bli satt i fengsel, melder BBC.

Sjefskonstabel Tim Brain har advart mot at de som slåss om vann vil bli behandlet på samme måte som folk som blir tatt for råkjøring.

Gloucestershire er et av områdene som er hardest rammet av flommen som de siste ukene har lagt store deler av Vest-England under vann.

Opptil 28 dagers fengsel

Politiet i området forteller at de har fått inn rundt 10 rapporter om folk som forsøker å skade vannreservoarer, blant annet en rapport om urinering i det lille som finnes av drikkevann i området.

Vanligvis ville slikt skadeverk bli straffet med samfunnstjeneste, men nå blir dette endret: for kriminalitet relatert til vannmangelen kan man få opptil 28 dagers fengsel. Også angrep på politi, frivillige eller militært personell som arbeider med å dele ut vann, vil resultere i fengselsstraff.

De strengeste straffene reserveres for de som forsøker å stjele av de begrensede vannressursene.

- I slike saker har korte straffer blitt godkjent av domstolene, uttaler Brain.

FULLT AV VANN: Innbyggere i Tewkesbury i Gloucestershire forsøker å få unna vannet i gatene etter flommen. Men drikkevann og vaskevann er det lite av, og det merker politiet. Nå innføres det strengere straffer for de som forsøker å stjele vann, eller ødelegge vanntanker. Foto: Shaun Curry/AFP/Scanpix
FULLT AV VANN: Innbyggere i Tewkesbury i Gloucestershire forsøker å få unna vannet i gatene etter flommen. Men drikkevann og vaskevann er det lite av, og det merker politiet. Nå innføres det strengere straffer for de som forsøker å stjele vann, eller ødelegge vanntanker. Foto: Shaun Curry/AFP/Scanpix Vis mer

Får vann til vasking

Selv om drikkevannet fremdeles er et problem, rapporteres det at vann for vasking og nedspyling av toaletter kan komme til de berørte hjemmene i neste uke.

En talsperson for det britiske vannverket sa at de regner med å begynne å pumpe vann til hjemmene tirsdag.

- Når vannet blir satt i gang, kan det ta et par dager før vannet fyller opp systemet. Så vil vannet komme til kranene, men da vil det ikke være mulig å bruke det som drikkevann, sier talsmannen.

Innfører fengselsstraffer for vann-kriminelle
VANNUTLEVERING: Denne mannen henter vannrasjonen til sin familie ved en utleveringsplass. Ikke alle nøyer seg med den vannrasjonen de blir tildelt.
OVERSVØMT: Byen Tewkesbury i Gloucestershire.