Oslos byrådserklæring 2019-2023:

Innfører kjøttfri skolemat i Oslo

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) legger fram byrådserklæringen for de neste fire årene.

LATTER: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) la fram byrådserklæringen for perioden 2019-2023. Video: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag legger byrådsleder Raymond Johansen fram byrådserklæringen for perioden 2019-2023. I den står det hva byrådet planlegger å gjennomføre i den neste fireårsperioden, og de tre samarbeidspartiene kommer med ti konkrete løfter (se nederst i saken).

Les hele den nye erklæringen her.

Forrige helg var det flere tilfeller av blind vold utøvd av ungdommer i Oslo. Byrådsleder Johansen adresserer dette i pressekonferansen.

- Oslo skal være en trygg by med god beredskap. Oslo er en trygg by, men vi har våre utfordringer med ungdomskriminalitet. Oslo kommune og politiet skal jobbe etter de samme målene. Vi må styrke foreldrerollen, sier Johansen, som også sier at de skal etablere et helt nytt institusjonstilbud for unge voldsutøvere.

Byrådslederen sier også at de ønsker at den nye politihøgskolen skal etableres i Groruddalen eller Søndre Nordstrand.

- Vi ønsker mer kunnskapsdeling, sier han.

Johansen sa også at de vil iverksette jobbprogrammer for alle som trenger mer arbeidsarfering og kompetanse.

- Vi skal skape trygghet og jobb. Vårt mål er at alle stillinger i Oslo kommune skal lyses som hele og faste stillinger. Og alle som jobber deltid skal få en heltidssamtale, sier Johansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer