Innfører klineforbud

Rektor snurper igjen munnene i Holtålen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er rektor Liv Haugan ved Hov skole i Holtålen som nå innfører klineforbud. Kyssing er fortsatt lov, men det er såkalt råklining som lærerne har sett seg lei på.

- Smitteeffekt

- Vi har ikke noe imot at ungdommer som er kjærester kysser hverandre. Det vi reagerer på er at enkelte nærmest «spiser» opp hverandre i hvert eneste friminutt, sier Haugan til Adressa.

Det er mye klining ved skolen om dagen, og ofte skjer det ved bussholdeplassen etter skoletid. De yngre elevene er interessert, og det har ifølge rektor ført til barneskolestorm mot holdesplassen etter skoledagens slutt. Hit kommer barna for å kikke på tungekyssing.

Rektor forteller at klininga har hatt en smitteeffekt, og selv om det er mest ungdomsskoleelever som drister seg ut med tungene, har det nå spredt seg til barnetrinnet.

Folkeskikk

- Det går en grense mellom det som kan skje offentlig og det som hører privatlivet til, sier rektor, som mener dette i bunn og grunn bare handler om folkeskikk.

Utviklingen mot stadig mer klining har skjedd over to-tre år, med en topp denne høsten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.