Dagbladet erfarer:

Innfører lettelser

Barneidretten bønnhøres, og etter det Dagbladet forstår kommer regjeringen til å gjenåpne barne- og ungdomsidretten i kveld. Breddeidretten røres foreløpig ikke.

ÅPNER OPP: Etter det Dagbladet erfarer kommer det lettelser også på kulturfeltet i kveld. Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) er feltets øverste politiske leder. Foto: Lars Eivind Bones.
ÅPNER OPP: Etter det Dagbladet erfarer kommer det lettelser også på kulturfeltet i kveld. Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) er feltets øverste politiske leder. Foto: Lars Eivind Bones. Vis mer
Publisert
LES ALT OM CORONA

Som Dagbladets kilder opplyste torsdag formiddag, kommer regjeringen i kveld til å oppheve skjenkestoppen.

Ølkranene åpnes, men ikke uten forbehold. Det blir innført tidsbegrensninger, og krav om sitteplass, blir Dagbladet fortalt.

Dagbladet kunne tidligere i dag også fortelle at regjeringen kommer med ei krisepakke til Stortinget i morgen. Krisepakken er særlig rettet inn mot næringsliv og kollektivtransport.

Dagbladet får bekreftet at det også kommer lettelser på tiltakene i kultursektoren. Etter det Dagbladet kjenner til, går det mot gjenåpning for barne- og ungdomsidretten, og enkelte andre tiltak.

Innen breddeidretten gjøres det ikke endringer nå, etter det Dagbladet forstår. Det vil trolig også bli lettelser på hvor mange mennesker som kan samles til kulturarrangement, men Dagbladet har ikke lyktes å få eksakte tall fra kilder tett på prosessen.

Lettelsene innen kultursektoren beskrives i sum som relativt små, men betydelige, av flere som er tett på prossesen i regjering og helsemyndigheter.

Dagbladet har ikke lyktes med å få en kommentar fra kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) i saken.

13. desember innførte regjeringen en anbefaling for barn over grunnskolealder om å ikke drive idrett eller aktiviteter der de ikke kan holde én meters avstand.

Idrettsforbundet har bedt om at dette endres, og blir nå altså hørt av regjeringen.

- Med disse restriksjonene blir ungdom i de eldste aldersgruppene spesielt rammet i form av særskilte begrensninger for utøvelse av idrettsaktivitet. Tiltakene oppleves som uforholdsmessige, da de fleste i denne aldersgruppen er vaksinert, har idrettspresident Berit Kjøll fortalt.

Regjeringen har lenge varslet at de vil prioritere barn og unge når de justerer på tiltakene.

- Det gjelder skoler, barnehager, fritid og idrett. På alle de områdene har det vært tiltak, og vi går grundig gjennom det for å se på muligheter for gjøre tilpasninger slik at hverdagen blir mest mulig normal, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NTB onsdag

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer