Innfører lov for god moral

Både sogneprest og ordfører er enige: - Miniskjørt, lav jeans og soling må bli forbudt. I samme slengen tar vi sandslott og plenklippere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Kystbyen Castellammare di Stabia i Italia med ordføreren i spissen ønsker nå et forbud mot miniskjørt.
Dette fordi byen hevder at de vil heve standeren på det ordføreren kaller offentlig sømmelighet.

Ordfører Luigi Bobbio hevder forbudet vil føre til bedre sosial sameksistens blant innbyggerne.

Brudd på forbudet skal straffes med bøter på alt fra 200 til 4500. Den nye loven skal sørge for at alt fra korte skjørt til jeans med svært lavt liv blir ulovlig på offentlig plass.

- Mennesker som ikke oppfører seg eller er usømmelige, er mitt mål å få bort fra byens gater, sier ordføreren i følge BBC.

Men ikke nok med dét På toppen av forbudet mot det ordføreren mener er usømmelig bekledning, skal det også innføres reguleringer på soling, fotballspill på offentlig plass og ikke minst blasfemi. Kommende mandag skal det hele opp i bystyret.

- Jeg tror dette er en bra beslutning. Det er også en måte å bekjempe den stadig økende seksuelle trakasseringen i samfunnet, sier sognepresten Don Paulo Cecere til avisen Cronache di Napoli.  

Sandslottforbud Castellammare di Stabia er en av flere byer som nå benytter seg av den ekstra makten som er overført til ordførere direkte fra statsminister Silvio Berlusconis  regjering i kampen mot kriminalitet og anti-sosial oppførsel.

Andre italienske byer har innført forbud mot sandslott, kyssing i bil, mating av villkatter og bruk av plenklippere på helgedager.

VILLE FÅTT TRØBBEL: Katy Perry måtte nok valgt et lenger skjørt hvis hun besøkte Castellammare di Stabia. Foto: Stella Pictures
VILLE FÅTT TRØBBEL: Katy Perry måtte nok valgt et lenger skjørt hvis hun besøkte Castellammare di Stabia. Foto: Stella Pictures Vis mer