Innfører moms på kosmetisk behandling

Regjeringen foreslår 25 prosent moms på silikonpupper, ansiktsløft og fettsuging allerede fra nyttår. Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet har tidligere varslet støtte til forslaget.

STRAMMER INN: Helseminister Bent Høie sender forslaget om å innføre moms på kosmetisk behandling ut på høring over sommeren. Her med statsminister Erna Solberg på Rikshospitalet i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett. Foto: Science Photo Library / NTB Scanpix
STRAMMER INN: Helseminister Bent Høie sender forslaget om å innføre moms på kosmetisk behandling ut på høring over sommeren. Her med statsminister Erna Solberg på Rikshospitalet i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett. Foto: Science Photo Library / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Staten skal ikke være med og favorisere kosmetiske behandlinger for friske mennesker. Kosmetiske inngrep og behandlinger bidrar blant annet til økt kroppspress, særlig blant unge, sier stortingsrepresentant Mari Holm Lønseth (H).

Regjeringen foreslår at det skal innføres merverdiavgiftsplikt på kosmetisk kirurgi og kosmetisk behandling som ikke er medisinsk begrunnet og ikke finansieres helt eller delvis av det offentlige.

Samtidig sender regjeringen ut på høring et forslag om å innføre moms på alternativ behandling.

100 millioner

Momsplikten blir på lik linje med andre varer og tjenester i samfunnet. Dette gir anslagsvis en økt årlig inntekt med om lag 100 millioner kroner

Regjeringens forslag, som nå sendes ut på høring med frist 3. august. Planen er å fase inn moms på kosmetisk behandling fra 1. januar 2021.

Lønseth presiserer at behandlinger som er medisinsk begrunnet fortsatt skal ha momsfritak.

- Der behandlingen er medisinsk begrunnet og finansiert av det offentlige, er det rimelig at behandlingen fremdeles er unntatt fra merverdiavgift, sier Høyre-politikeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer