Bergen:

Innfører nye tiltak

Bergen innfører nye tiltak for å bekjempe de høye smittetallene. Smittede vil ikke oppgi nærkontakter, som gjør smittesporingen krevende for kommunen.

CORONA: Etter en periode med økt smitte, innføres det nå nye smitteverntiltak i Bergen. Video: NTB Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 66.18% Første dose: 75.70%

Tiltakene kommer i tillegg til de anbefalingene og tiltakene som ble innført 5. august. De nye tiltakene innføres fra torsdag 12. august klokka 06.00 og vil vare til og med 22. august.

- Nå har vi havnet i en situasjon der smitten er løs i Bergen. Og da må vi stramme inn, sa fungerende byrådsleder Lubna Boby Jaffery på en pressekonferanse onsdag.

De nye tiltakene:

Besøksbegrensning på i private hjem er på maksimalt ti personer til stede samtidig, de som er fullvaksinerte telles ikke.

Det blir påbud om munnbind der det ikke er mulig å holde en meter avstand. Det gjelder blant annet i butikker, tros- og livssynshus og på kollektivtransport.

Det blir også påbud om munnbind for sjåfør og passasjer i taxi.

En anbefaling til arbeidsgivere om å sørge for at ansatte som er avhengig av kollektivtransport til jobb, har hjemmekontor der det er mulig.

- Smitten har spredd seg over hele befolkningen. Hvem som helst kan smittes hvor som helst. Det er ikke en situasjon vi har lyst til å være i. Derfor innfører vi nå nye tiltak, sa Jaffery.

Krevende situasjon

- Dette er veldig vanskelig. Det har vært en krevende å komme fram til hvilket tiltaksnivå det er riktig å legge seg på i denne situasjonen, sier helsebyråd Beate Husa.

Det siste døgnet er det registrert 92 nye smittede i Bergen kommune, og i går var det registrert 103 nye smittetilfeller. Smittetallene har vært stabilt høye de siste ukene.

Kommunen har de siste sju dagene ligget i gjennomsnitt på 76 nye smittede hver dag. Kommunen sliter også med at det er flere som ikke vil oppgi sine nærkontakter når de blir smittet.

- De siste ukene har det spesielt vært mange i aldersgruppen 16 til 30 år som ikke vil oppgi nærkontaktene sine. Det gjør smittesporingen krevende, sier helsebyråden.

Byrådet følger situasjonen nøye og varsler at det kan bli nødvendig å ta flere grep hvis situasjonen forverrer seg, ifølge en pressemelding som kom onsdag.

Forbyr høy musikk

Fra tidligere har byrådet i Bergen blant annet innført plikt til registrering og legitimering av gjester på serveringssteder og lydnivået på steder det spilles musikk skal justeres slik at det er mulig å prate sammen med en meters avstand.

Det ble også innført plikt til at det på skjenkesteder, restauranter, kafeer, kantiner og andre serveringssteder skal brukes munnbind når gjester og ansatte beveger seg i lokalet og når avstandskravet på en meter ikke kan overholdes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer