Innfører nye tiltak

Tirsdag formiddag redegjør statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) for Stortinget om status for coronahåndteringen i Norge.

NYE KRAV: Regjeringen holdt pressekonferanse angående nye nasjonale krav i forhold til økt smitte i Norge. Video: NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statsministeren forteller at regjeringen nå har revidert den nasjonale strategien.

- Det er en strategi for å kontrollere pandemien gjennom vinteren. Det er en strategi med mål om å hindre overbelastning i sykheusene og kommunalhelsetjenesten.

- Lave smittetall er ikke et mål i seg selv. Covid-19 er her for å bli, vi vet ikke hvor lenge, men vi må innrette oss på at det kan vare lenge. Det grunnleggende og avgjørende er at vi skjermer barn, og at økonomi og arbeidsplasser beskyttes så langt som mulig.

Statsministeren sier også at det viktigste tiltaket nå er vaksinering, og at hele den voksne befolkningen skal få tilbud om tredje dose før påske.

Nye tiltak

Tirsdag ettermiddag skal Støre, helseminister Ingvild Kjerkol (Ap), helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg orientere om situasjonen på en pressekonferanse.

Guldvog har fortalt til Dagbladet at Helsedirektoratet har gitt regjeringen råd som omhandler innreisetiltak, TISK-systemet og nasjonale og regionale påbud.

Regjeringen har revidert den norske coronastrategien, og innfører nå to nye regler:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.