Eldrebyråd Tone Tellevik Dahl vil fjerne de store forskjellene i hjemmeomsorgen:

Innfører Oslo-standard for hjemmetjenester

Nå skal eldre og pleietrengende i Oslo få likt tilbud, samme hvor i byen de bor.

NY STANDARD: Mer enn 15 000 mennesker i Oslo mottar hjemmetjenester. Nå vil eldrebyråden sikre at kvaliteten er den samme, uavhengig av hvilken bydel man hører til. Foto: Shutterstock
NY STANDARD: Mer enn 15 000 mennesker i Oslo mottar hjemmetjenester. Nå vil eldrebyråden sikre at kvaliteten er den samme, uavhengig av hvilken bydel man hører til. Foto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Med Oslo-standarden gir byrådet de som jobber i hjemmebaserte tjenester et nytt verktøy for å sikre gode tjenester som skal bidra til at innbyggere blir sjef i eget liv, sier Tone Tellevik Dahl om kvalitetsmålene som lanseres overfor ansatte og ledere i rådhuset i dag.

Store forskjeller

I artikkelserien «Alle skal hjem» denne våren har Dagbladet synliggjort store forskjeller i eldreomsorgen i hovedstaden, blant annet gjennom en kartlegging av rutinene for rapportering når det skjer feil hjemme hos brukere av tjenestene.

Dagbladets kartlegging viste for eksempel at bydel Nordstrand, med flere brukere enn bydel Frogner, hadde 25 avviksmeldinger - mot 320 i Frogner bydel samme periode. Sykepleierforbundet og Fagforbundet mente forskjellene skyldes dårlig kultur for å si fra om feil, og at det generelt er massiv underrapportering av blant annet feilmedisinering og brudd på rutiner.

Brosjyren «Overordnet standard for tjenester i hjemmet» sier ingenting konkret om avviksrapportering, men dokumentasjon er viet et eget kapittel. Der understrekes det at den enkelte medarbeider må «ha kunnskap om hva dokumentasjonsplikten innebærer og er pliktig til å dokumentere etter gjeldende retningslinjer.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer