Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innfører portforbud i New York City

New York City er bare en av mange byer som den siste tida har innført portforbud etter George Floyds død.

- TERROR: Situasjonen i USA eskalerer. Natt til tirsdag 2. juni kalte Trump det «terrorhandlinger», samtidig som politiet rykket inn med tåregass og gummikuler. Reporter: Emilie Rydning. Video: NTB Scanpix / AP / Dagbladet TV Vis mer

New York-guvernør Andrew Cuomo sier han vil innføre portforbud i New York City mellom klokka 23 på kvelden mandag og fram til 05 om morgenen tirsdag.

TALTE TIL FOLKET: - Dette er ikke fredelige demonstrasjoner, dette er terror. Det sa USAs president Donald Trump i en tale natt til tirsdag 2. juni. Video: Dagbladet TV og AP Vis mer

Det melder CBS News.

Byen er bare en av mange byer som den siste tida har innført portforbud som følge av de nasjonale protestene etter George Floyds død.

Portforbudet vil bare gjelde New York City, og ikke andre deler av delstaten. På spørsmål om portforbudet vil innføres flere dager svarer guvernøren at de vil se hvor de er i morgen.

Portforbud er forbud mot å oppholde seg utendørs til visse tider på grunn av uroligheter.

- I går kveld var det ille i New York City, sier guvernøren ifølge avisa.

I snart en uke har det vært voldsomme demonstrasjoner i USA etter at afroamerikanske George Floyd (46) mistet livet.

MINNEAPOLIS: En ny video filmet fra en annen vinkel viser at det var tre politimenn som holdt George Floyd nede i bakken. Vis mer

Hendelsen har satt fyr på et voldsomt sinne mange steder i USA hvor folk er opprørte over hvordan afroamerikanske menn i lang tid er blitt behandlet av politiet. I en rekke byer i USA raser det nå demonstrasjoner opptøyer.

Mange steder har det ført til ramponering og store ødeleggelser. Noen steder er både politifolk og demonstranter blitt skadd, og i Detroit ble en 21-åring skutt og drept.

Bare i går arresterte politiet i New York mer enn 250 demonstranter, ifølge CNN.

Ifølge politiet skal de fleste arrestasjonene ha skjedd på Manhattan og i Brooklyn.

Den hvite politimannen Derek Chauvin ble filmet mens han under pågripelsen av Floyd i Minneapolis presset kneet mot halsen til Floyd i 8 minutter og 46 sekunder. Siden har Chauvin fått sparken og er siktet for drap. Tre andre politimenn, som også var til stede har fått sparken.

Se demonstrasjonene direkte på Dagbladet TV øverst i denne saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!