Legemiddelverket med nye fullmakter:

Innfører rasjonering på paracet

Legemiddelverket har fått fullmakt til å iverksette tiltak for å hindre hamstring av legemidler, slik at de mest utsatte pasientene får de medisinene de trenger.

BEKYMRET FOR HAMSTRING: Steinar Madsen, lege og medisinsk fagdirektør ved Statens legemiddelverk, er bekymret for at folk skal begynne å hamstre medisiner. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
BEKYMRET FOR HAMSTRING: Steinar Madsen, lege og medisinsk fagdirektør ved Statens legemiddelverk, er bekymret for at folk skal begynne å hamstre medisiner. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har bedt apotekene følge med på bevegelsene i innkjøpene, men nå har vi lovhjemmel til å begrense hamstring blant institusjonene. Bekymringen vår nå er at folk flest skal begynne å hamstre legemidler, sier medisinsk fagdirektør i Statens legemiddelverk, Steinar Madsen, til Dagbladet.

Hamstrer febernedsettende

Madsen opplyser at det først og fremst er febernedsettende medisiner og antibiotika som står i fare for å forsvinne fra apotekhyllene. Det er medisiner som kan være kritiske i behandlingen av for eksempel en corona-infeksjon.

Det er allerede meldt om mangel på virkestoffet paracetamol som følge av corona-situasjonen, det er derfor innført rasjonering på legemiddelet, for å forhindre en mangelsituasjon.

Rasjoneringen gjelder salg fra apotek til enkeltpersoner, og betyr at reseptfri paracetamol er begrenset til én pakke på 20 tabletter per kunde både i apotek og i butikker.

- Målet er å sikre rettferdig fordeling av de legemidler som er tilgjengelige og unngå hamstring. Vis solidaritet og følg råd fra apotek og lege, sier direktør Audun Hågå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer