Likestilling - Wear a skirt to school-day

Innfører skjørt for gutter på skolen

En skotsk skole innfører «Gå med skjørt på skolen»-dag for alle - inkludert guttene.

SKOLEUNIFORM: Torsdag kunne både mannlige og kvinnelige elever og lærere ved den skotske barneskolen Castleview i Edinburgh gå kledd i skjørt. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB

SKOLEUNIFORM: Torsdag kunne både mannlige og kvinnelige elever og lærere ved den skotske barneskolen Castleview i Edinburgh gå kledd i skjørt. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Gå med skjørt på skolen»-dagen ble innført etter at en sjetteklasse ved Castleview barneskole i Edinburgh ville vise sin støtte til en kampanje som har pågått en stund i Spania.

I fjor skal nemlig en mannlig spansk student ha blitt utvist fordi han brukte skjørt på skolen, ifølge The Edinburgh News.

Alle går i skjørt

Hendelsen skal ha sparket i gang en landsomfattende reaksjon, der både mannlige studenter og lærere har brukt skjørt i støtte for studenten.

Nå har den skotske barneskolen Castleview kastet seg på protesten, og torsdag denne uka arrangerte de «Gå med skjørt på skolen»-dag for alle som ville være med.

En talsperson for byrådet i Edinburgh sier til avisa at byen er forpliktet til å fremme likestilling og mangfold - og at de er opptatt av å øke respekt, toleranse og forståelse - særlig i skolene.

- Vi vil forsikre oss om at alle våre skoler er inkluderende, og Castleview gjør mye positivt arbeid for å promotere likestilling på tvers av sine årskull.

- Lov med bukser under

Han forteller videre at som en del av sitt arbeid med dette, kom sjetteklassing over «Klær har ikke noe kjønn»-kampanjen som startet i Spania i fjor etter at en elev ble utvist for å ha brukt et skjørt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer