Likestilling - Wear a skirt to school-day

Innfører skjørt for gutter på skolen

En skotsk skole innfører «Gå med skjørt på skolen»-dag for alle - inkludert guttene.

SKOLEUNIFORM: Torsdag kunne både mannlige og kvinnelige elever og lærere ved den skotske barneskolen Castleview i Edinburgh gå kledd i skjørt. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB

SKOLEUNIFORM: Torsdag kunne både mannlige og kvinnelige elever og lærere ved den skotske barneskolen Castleview i Edinburgh gå kledd i skjørt. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB

Vis mer
Publisert

«Gå med skjørt på skolen»-dagen ble innført etter at en sjetteklasse ved Castleview barneskole i Edinburgh ville vise sin støtte til en kampanje som har pågått en stund i Spania.

I fjor skal nemlig en mannlig spansk student ha blitt utvist fordi han brukte skjørt på skolen, ifølge The Edinburgh News.

Alle går i skjørt

Hendelsen skal ha sparket i gang en landsomfattende reaksjon, der både mannlige studenter og lærere har brukt skjørt i støtte for studenten.

Nå har den skotske barneskolen Castleview kastet seg på protesten, og torsdag denne uka arrangerte de «Gå med skjørt på skolen»-dag for alle som ville være med.

En talsperson for byrådet i Edinburgh sier til avisa at byen er forpliktet til å fremme likestilling og mangfold - og at de er opptatt av å øke respekt, toleranse og forståelse - særlig i skolene.

- Vi vil forsikre oss om at alle våre skoler er inkluderende, og Castleview gjør mye positivt arbeid for å promotere likestilling på tvers av sine årskull.

- Lov med bukser under

Han forteller videre at som en del av sitt arbeid med dette, kom sjetteklassing over «Klær har ikke noe kjønn»-kampanjen som startet i Spania i fjor etter at en elev ble utvist for å ha brukt et skjørt.

ADVARER: Kirurger og forening advarer mot denne Tiktok-trenden etter økning i skader. Video: Tiktok / Netflix. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

- De spurte om skolen kunne gjøre noe liknende for å vise sin støtte til Spania, og å øke bevisstheten rundt det de har lært på skolen.

Han opplyser om at skolen har fått positive tilbakemeldinger fra foreldrene, men understreker at elevene ikke er nødt til å være med på arrangementet hvis de ikke har lyst.

Det som skal være sjetteklassens klasseforstander, «Miss White», har sagt det samme:

- Vi vil absolutt ikke tvinge noen til å gå i noe de ikke vil, men vi håper at mange av dere vil være med på å spre vår viktige melding. Bukser under skjørtene er lov, skriver hun på Twitter.

- Ville blitt ydmyket

Ifølge britiske aviser skal skolen ha stilt opp med skjørt til de barna som ikke fikk tak i noen hjemmefra.

I tredjeklassen på skolen har barna vært ekstra kreative og laget sine egne skjørt. Det går fram av en melding delt på Twitter av det som skal være barnas lærer.

Men på Twitter er det imidlertid ikke alle som er like fornøyde med opplegget.

27 år gamle Nadia Lauricella er født uten armer, med underutvikla bein og krum ryggrad. Video: Tiktok / Nadia Lauricella. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

- Burde hylles

- Hvis MIN sønn, og jeg har tre, kom hjem og spurte om HAN kunne bruke sin søsters skjørt, eller et hvilket som helst annet skjørt, på skolen, så ville jeg ikke bare ##### ham, men også ringt etter mennene i hvite frakker, si en twitterbruker ved navn Caroline.

Ei mor ved navn Nicola reagerer på kommentarene som har spredt seg i forbindelse med saken, og går ut i forsvar for ungenes skoleopplegg.

- Min sønn går på denne skolen og bestemte seg for at han ville bruke et skjørt for å støtte kampanjen. Disse barna burde hylles, og ikke bli mislikt. Jeg fatter ikke de fæle kommentarene enkelte har kommet med, skriver hun i et kommentarfelt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer