Smitterekord i Trondheim:

Innfører strakstiltak: - Grunn til sterk bekymring

Trondheim kommune utvider anbefalingen om munnbind til bruk på offentlige steder innendørs. Kapasiteten på smittesporing økes også.

BEKYMRET: Trondheim opplevde smitterekord torsdag. Nå tar de munnbind-grep. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
BEKYMRET: Trondheim opplevde smitterekord torsdag. Nå tar de munnbind-grep. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 67.16% Første dose: 76.82%

Det er registrert 24 nye smittede i Trondheim siste døgn. Det er det høyeste antallet smittede på én dag i Trondheim siden pandemien startet.

Nå har kommunen innført to hastetiltak for å dempe smitten.

Kommunen innfører både økt kapasitet på smittesporing og anbefaling om utvidet bruk av munnbind. I en pressemelding betegner kommuneoverlege i Trondheim, Tove Røsstad, utviklingen som «grunn til sterk bekymring».

- Vi har hatt en betydelig økning i antall smittede siste uke og ganske mange som vi foreløpig ikke kjenner smittekilden til. Nå er det slik at vi pleier å finne kilden til de fleste, og vi jobber mye med sporing. Når det har blitt så mange på en gang, har det gjort at vi er på etterskudd på sporingen. Da er det ukjent smitte i omløp, sier Røsstad til Dagbladet.

Anbefalingen utvides

Tidligere anbefalte kommunen bare bruk av munnbind ved reising med kollektiv trafikk eller drosje. Nå utvides anbefalingen til bruk på offentlige steder innendørs - som kjøpesenter og serveringssteder.

Anbefalingen gjelder fra og med torsdag 10. desember. Elever på skoler og barnehager, samt barn født etter 2008, anbefales ikke å gå med munnbind.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer