Storbritannia

Innfører vanningsforbud

Det varsles ekstremvarme i Storbritannia. På bakgrunn av det har Thames Water, Storbritannias største vannverk, varslet at de vil kunngjøre å forby bruk av vannslanger midlertidig i flere deler av landet.

HETEBØLGE: I juli opplevde Storbritannia en lengre periode med hetebølger. Nå ser det ut til å bli nye hetebølger denne uka. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
HETEBØLGE: I juli opplevde Storbritannia en lengre periode med hetebølger. Nå ser det ut til å bli nye hetebølger denne uka. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Thames Water, Storbritannias største vannverk, har varslet at de vil kunngjøre å forby bruk av vannslanger midlertidig i flere deler av Storbritannia, melder Sky News

Thames Water sier i en uttalelse at på bakgrunn av kommende værmeldinger som melder tørt vær og varme vil de iverksette et forbud i løpet av de kommende ukene.

Ventes ekstremvarme

Ifølge meteorologene i Storbritannia kan temperaturene i sentrale og sørlige deler av Storbritannia bikke 30 grader denne uka.

Et farevarsel er sendt ut, ifølge Sky News. Befolkningen advares mot risiko for heteslag, og det kan bli forsinkelser på offentlig transport når folk trolig strømmer til kysten.

Varmerekorder

19. juli ble det satt ny britisk varmerekord da gradestokken steg til 40,3 grader ved flyplassen Heathrow utenfor London. Den forrige rekorden på 38,7 grader ble satt i 2019.

Frankrike er for tiden rammet av den fjerde hetebølgen så langt i år, og i Spania var gjennomsnittstemperaturen i juli den høyeste som noen gang er målt.

Som følge av den globale oppvarmingen venter forskere gradvis høyere temperaturer og hyppigere varmerekorder over store deler av verden.

VARMEREKORD: Norske Adrian har vært på ferie i London med venner. På Storbritannias varmeste dag noensinne søker de ly i Hyde Park. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer