Innfører våpennekt på våpenmøte. Overlevende etter skolemassakre: - En parodi

- Forteller du meg at for å gjøre visepresidenten trygg, så er det ikke tillatt med våpen, men når det kommer til barn så skal det være våpen overalt?

SKAL HOLDE TALE: Visepresident Mike Pence skal denne uka holde tale for NRA-medlemmer. Foto: NTB scanpix
SKAL HOLDE TALE: Visepresident Mike Pence skal denne uka holde tale for NRA-medlemmer. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Når visepresident Mike Pence skal holde tale for medlemmene til den mektige våpenlobbyen National Rifle Association (NRA) i Dallas neste uke, er det forbudt for publikum å ta med seg våpnene sine.

Det mener overlevende etter skolemassakren i Parkland i Florida er ironisk, skriver Washington Post.

I februar mistet 17 personer livet og sju ble skadd da en 19-åring åpen ild mot lærere og elever på en videregående skole i Parkland.

I etterkant av massakren har USAs våpenlover blitt sterkt kritisert og overlevende har arrangert en rekke protester rundt om i landet mot de svært liberale lovene.

Hører på Secret Service

NRA, som mener at «en god mann med våpen» kan stoppe en ond mann med våpen, arrangerer neste uke den årlige våpenkonferansen. Arrangementet er en slags enorm messe der det både er utstilling av våpen, kniver og ammunisjon man kan kjøpe, samt foredrag og diverse arrangementer for organisasjonens medlemmer.

Et av trekkplastrene er visepresident Mike Pence, som skal holde tale 4. mai.

Secret Service, politietaten som blant annet har ansvaret for sikkerheten til presidenten og andre ministere, har bedt om at det ikke skal være våpen til stede i rommet under talen til Pence.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer