Innførte flytevestpåbud på båter under 8 meter. Norsk produsent svarte med 801 centimeters båt

- Kundene er intelligente nok.

801: Helge Duus i Ibiza Boats AS reagerte kjapt etter at flytevestpåbudet ble innført i sommer. Hans nye modell omgår påbudet med én centimeter. Foto: Erik Holand / Agderposten
801: Helge Duus i Ibiza Boats AS reagerte kjapt etter at flytevestpåbudet ble innført i sommer. Hans nye modell omgår påbudet med én centimeter. Foto: Erik Holand / Agderposten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går viste daglig leder i Helge Duus i Ibiza Boats AS fra Arendal fram en helt ny båt på messa «Båter i sjøen» på Aker brygge i Oslo, skriver Agderposten.

Spesifikasjonene på den nye modellen har vært en liten hemmelighet før avdukingen i går. Båten ble ikke ferdig før onsdag kveld, og prototypen som dukket opp var litt nok litt av en overraskelse for flesteparten av båtfolket.

Fra 1. mai i år ble det innført et påbud om at alle i båter under åtte meter må bruke flyteplagg.

Akkurat det påbudet har den norske produsenten gjort sitt beste for å omgå.

801 Den nye Ibiza-modellen har fått navnet 801, og det er slett ikke tilfeldig.

Båten er nemlig 801 centimeter lang, og omgår påbudet med én centimeter.

- Vi antar at våre kunder er såpass intelligente at de kan vurdere selv når de bør bruke flytevest. Båten brukes 90 prosent til underholdning på sjøen, hvor man sklir rundt på rolig vann i tre knop. Når vi ligger og soler oss på dekk, behøver det ikke være nødvendig med sikkerhetsutstyr, sier Helge Duus til Dagbladet.

Han vil ikke kalle den nye modellen et stunt eller en markering for å provosere myndighetene som har innført det nye påbudet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.