HEVDET HAN BLE SKUTT:  Natt til onsdag ringte Blindern-vekteren selv politiet og sa han var skutt. Han har nå innrømmet at han skjøt seg selv. I 2014 skal han også ha blitt utsatt for grov vold, og det var etter denne episoden at Nokas begynte å utstyre sine vektere i Blindern-området med vernevester. Foto: Foto: Tipser.no/Daniel Dale Laabak
HEVDET HAN BLE SKUTT: Natt til onsdag ringte Blindern-vekteren selv politiet og sa han var skutt. Han har nå innrømmet at han skjøt seg selv. I 2014 skal han også ha blitt utsatt for grov vold, og det var etter denne episoden at Nokas begynte å utstyre sine vektere i Blindern-området med vernevester. Foto: Foto: Tipser.no/Daniel Dale LaabakVis mer

Innførte vernevester etter at vekteren skal ha blitt utsatt for grov vold i november

- Hendelsen i fjor høst var den utløsende årsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den grove voldsepisoden Blindern-vekteren skal ha blitt utsatt for i fjor, var den utløsende årsaken til at han og andre vektere som patruljerer visse områder rundt Blindern bruker vernevester.

Det bekrefter Nokas overfor Dagbladet.

I november 2014 skal den nå siktede Blindern-vekteren ha blitt overfalt av to menn, knivstukket, skutt med elektrosjokkvåpen og forsøkt kvalt med et tau.

Tre voldsepisoder på tre år Dette skal ha vært den andre grove voldsepisoden han hadde blitt utsatt for på da to år i jobben som vekter på Blindern.

I 2013 skal han ha blitt knivstikket. Natt til onsdag hevdet han altså at han hadde blitt skutt av to gjerningsmenn, men innrømte seinere at han skjøt seg selv.

- Hendelsen i fjor høst var den utløsende årsaken til at vi valgte å utstyre noen vektere med vernevest, ja, men det var ikke bare den hendelsen isolert som førte til at vi valgte å gå til det skrittet, sier Ådne Mauritzen, kommunikasjonssjef i Nokas.

Han ønsker ikke å gå i detalj om andre forhold som også medvirket til avgjørelsen.

- Vårt fokus nå er på vekteren, ikke hva denne episoden har og si for våre sikkerhetsrutiner og hvorvidt vi skal fortsette å bruke vester eller ikke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ble siktet Torsdag ble Blindern-vekteren siktet for falsk forklaring etter at han natt til onsdag meldte til politiet at han hadde blitt skutt flere ganger av to gjerningsmenn.

I avhør har vekteren innrømmet at han skjøt seg selv, og plasserte også ut den falske bomba på universitetsområdet.

- Vi oppfatter fremdeles hendelsen i 2014 og 2013 som høyst reelle. Det er håpløst for oss å spekulere i om disse hendelsene også er selvpåført. Politiet har ikke oppklart sakene, men det er ikke så uvanlig, sier kommunikasjonssjef Mauritzen.

- Legg kortene på bordet Han legger til at Nokas nå håper vekteren bistår politiet med alt han kan.

- Vi håper han legger alle kortene på bordet og samarbeider med politiet. Nokas vil også yte bistand til politiet med det vi kan, hvis de ønsker det, sier Mauritzen.

Torsdag morgen suspenderte Nokas vekteren fra sin stilling. Han har hatt jobb i Nokas siden 2013, forteller Mauritzen til Dagbladet torsdag ettermiddag.

Jobbet i Nokas i to år Tidligere har Nokas sagt at vekteren ble ansatt i 2011, men det medfører altså ikke riktighet.

- Det beklager vi, sier Mauritzen.

Nokas har også framholdt at vekteren var svært erfaren.

- Er man erfaren når man bare har jobbet to år som vekter i Nokas?

- Han har i alle fall blitt erfaren i løpet av de to årene, svarer Mauritzen.

Nokas forteller at de fremdeles anser den siktede vekteren som dyktig i jobben sin.

- Han har gjort en god jobb hos oss.

Vesten vekteren hadde på seg er pansret og dekker overkroppen fra navlen og opp. Den beskytter blant annet mot kniv- og nålestikk samt slag. Vesten er av typen NFM VOR, ifølge Nokas.