Inngang ved Løren T-banestasjon stengt etter funn av mulig fenghette

Politiaksjon i Oslo.

STENGT: Politiet stengte Løren T-banestasjon etter funn av fenghette. Video: Arne V. Hoem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siste: Politiet opplyser om at bombegruppen har undersøkt gjenstanden, og at det viser seg at det ikke er en fenghette. Den er fjernet og stasjonen er åpen for ordinær trafikk.

Politiet ble varslet om den mulige ladningen klokka 16.02. Ifølge operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Christian Krohn Engeseth, ble ladningen observert av en forbipasserende, som ringte politiet. Se video i toppen av saken.

Patruljene på stedet vurderer at det er stor sannsynlighet for skade dersom noen kommer i kontakt med ladningen.

- Alt tyder på at det er et funn av en mulig fenghette, det vil si en liten eksplosiv ladning som brukes for å detonere større mengder sprengstoff. Fenghetter kan være ustabile, så vi har sperret av det ene inngangspartiet, og venter på at bombegruppa skal komme og håndtere situasjonen, sier Engeseth.

Kan være farlig

Engeseth sier fenghetten har et stort skadepotensial og at bombegruppa er tilkalt for å håndterer situasjonen.

- Fenghetten kan ødelegge både fingre og syn, så det er ikke noe man skal håndtere uten videre. Situasjonen tas hånd om av trent personell, sier han.

Inngangspartiet ut mot Peter Møllers vei er stengt, som følge av funnet.

SKADEPOTENSIAL: Løren T-banestasjon er stengt etter at en forbipasserende gjorde funn av en mulig fenghette. Foto: Arne V. Hoem
SKADEPOTENSIAL: Løren T-banestasjon er stengt etter at en forbipasserende gjorde funn av en mulig fenghette. Foto: Arne V. Hoem Vis mer

Etterforsker saken

Politiet har inntil videre sperret av stasjonen. Kollektivtransport vil derfor ikke stoppe på stasjonen.

- Hvis folk skal ta T-banen fra Løren må de enten vente eller finne andre alternativer, for eksempel gå til Hasle. Det er ikke noen vits i å gå forbi sperringer siden T

-banen uansett passerer, sier Engeseth, som også understreker at politiet har opprettet en sak på hendelsen.

- Vi oppretter en sak for å finne ut av hvorfor den ligger der, og vi jobber parallelt med å se på overvåkingsvideoer fra stedet, sier Engeseth.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer