Inngikk dødspakt på nettet

De to som ble funnet døde ved foten av Prekestolen i Rogaland i går, har trolig inngått en dødspakt med hverandre over internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann og en kvinne ble funnet døde 20 meter fra hverandre i ura nedenfor Prekestolen i Rogaland i går.

De to døde var en østerriksk jente og en norsk gutt i 20-åra. Jenta var iført fotsid kåpe, skjørt og platåsko. Dødsfallet var en gåte, men i natt fikk bergenspolitiet trolig svaret, skriver VG.

Dødens nettsted

En 19 år gammel jente tok kontakt og fortalte at hun hadde fått svar fra mannen da hun i februar etterlyste en selvmordspartner over nettet. Nordmannen skrev at han allerede hadde inngått en pakt med en østerriksk jente, og han tilbød seg å undersøke om de kunne være tre sammen. Det ble imidlertid ingenting av. Han ble enig med den østerrikske jenta om å hoppe i døden alene.

19-åringen har fulgt med på et nettsted for mennesker med selvmordsplaner. Der finner man blant annet selvmords-oppskrifter og oversikter med dødelige medikament-doser. Man kan også etterlyse selvmordspartnere på siden.

Tilbød finansiering

Nordmannen hadde etterlyst en selvmordspartner på det samme nettstedet den 9. februar. Stedet skulle være Prekestolen. Til gjengjeld tilbød han seg å betale reisen. Tre dager senere etterlyste den 19 år gamle norske jenta en selvmordspartner, og fikk svar fra mannen.

Den 19 år gamle jenta skal i avhør ved Rogaland politikammer i morgen. Jenta har vært innlagt flere ganger på grunn av depresjoner.

To omkomne ved Prekestolen
To omkomne ved Prekestolen Vis mer