FERIEBILDER: Bildene viser 32-åringen når hun trener kickboksing, ferierer i Thailand og går tur med hunden. Foto: PRIVAT
FERIEBILDER: Bildene viser 32-åringen når hun trener kickboksing, ferierer i Thailand og går tur med hunden. Foto: PRIVATVis mer

Inngikk forlik etter at de sendte ansatts feriebilder til Nav

Arbeidsgiveren sendte feriebildene til sykmeldte Anette Giphardt (32) til Nav.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I begynnelsen av mars skrev Dagbladet om Anettes (32), som opplevde at arbeidsgiveren sendte hennes private facebookbilder til Nav. Så fikk hun sparken.

- Jeg ble kvalm. Det føltes som et enormt overgrep, sa Giphardt til Dagbladet da.

Nå har Giphardt inngått forlik med sin tidligere arbeidsgiver, Hæhre Entreprenør. Selskapet er en av Norges største aktører innen vei- og anleggsutbygging, og har i dag rundt 600 ansatte.

Hæhre ønsker ikke å kommentere saken.

«Arbeidsgiver ønsker fortsatt ikke å kommentere personalsaker til pressen», skriver Hæhres advokat, Trond Stang, til Dagbladet.

Taushetsbelagt Giphardt bekrefter nå at hun har inngått et forlik med Hæhre, men hun kan ikke fortelle summen, eller hva de ble enige om.

- Jeg har inngått et avtalt forlik, men innholdet i forliket er lagt under en streng taushetsklausul, sier Giphardt.

Giphardt fikk sjokk da Nav kontaktet henne september i fjor. De hadde fått et brev fra arbeidsgiveren, Hæhre Entreprenør, hvor de hadde sendt over en rekke Instagram-bilder hun hadde publisert på sin personlige profil.

De mente bildene viste «en aktiv dame som er i sterk kontrast til sykdomsbilde gitt til arbeidsgiver».

- Hadde god dialog med Nav Kort tid etter mottok Giphardt en oppsigelse. Hun sier at Nav ikke lot bildene få noen konsekvenser.

- Jeg hadde allerede en god dialog med Nav, sa Giphardt til Dagbladet i mars. Oppsigelsen var begrunnet i flere forhold. Giphardt ble blant annet beskyldt for å ikke ville møte opp på møter, noe hun benekter. Seinere trakk Hæhre oppsigelsen, men i mars skrev Dagbladet at hun krevde erstatning og oppreisning. Hun ønsket ikke å bli i jobben.

- JEG BLE KVALM: I begynnelsen av mars skrev Dagbladet om Anettes (32), som opplevde at arbeidsgiveren sendte hennes private facebookbilder til Nav. Så fikk hun sparken. - Jeg ble kvalm. Det føltes som et enormt overgrep, sa Giphardt til Dagbladet da. Foto: TORBJØRN BERG/DAGBLADET
- JEG BLE KVALM: I begynnelsen av mars skrev Dagbladet om Anettes (32), som opplevde at arbeidsgiveren sendte hennes private facebookbilder til Nav. Så fikk hun sparken. - Jeg ble kvalm. Det føltes som et enormt overgrep, sa Giphardt til Dagbladet da. Foto: TORBJØRN BERG/DAGBLADET Vis mer

- Det skal nå bli deilig å legge denne prosessen bak meg, sier Giphardt.

- Tung tid Giphardt sier tiden etter oppsigelsen har vært vanskelig.

- Det har vært veldig tungt å ikke bli trodd, sier hun. Nå håper hun å komme tilbake til jobb så fort som mulig.

- Jeg håper denne saken ikke vil lage noen hindre for meg, og at jeg snart kan begynne i et godt og hyggelig arbeidsmiljø, sier hun.

Giphardt er ikke den eneste Hæhre-ansatte som har vært i kontakt med selskapet.

I slutten av mai skrev Dagbladet om Lars Erik Skåthun (42), som har Tourettes syndrom. Han måtte stevne sin arbeidsgiver Hæhre Entreprenør for retten etter at han ble avskjediget fra jobben som dumperfører. Bedriften valgte å betale erstatning til Skåthun.

FIKK SPARKEN: I slutten av mai skrev Dagbladet om Lars Erik Skåthun (42), som har Tourettes syndrom. Han måtte stevne sin arbeidsgiver Hæhre Entreprenør for retten etter at han ble avskjediget fra jobben som dumperfører. Bedriften valgte å betale erstatning til Skåthun. Foto: LEIF STANG/DAGBLADET
FIKK SPARKEN: I slutten av mai skrev Dagbladet om Lars Erik Skåthun (42), som har Tourettes syndrom. Han måtte stevne sin arbeidsgiver Hæhre Entreprenør for retten etter at han ble avskjediget fra jobben som dumperfører. Bedriften valgte å betale erstatning til Skåthun. Foto: LEIF STANG/DAGBLADET Vis mer