Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innhentet samtaledata og avhørte ungdommer: - Vi så at noe ikke passet

Politiets brede etterforskning ga resultater i Søgne-saken.

ÅSTEDET: Den mistenkte 14-åringen har selv pekt ut drapsåstedet ved Søgneelva. Stedet ble i kveld sperret av og undersøket av politiets krimteknikere. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
ÅSTEDET: Den mistenkte 14-åringen har selv pekt ut drapsåstedet ved Søgneelva. Stedet ble i kveld sperret av og undersøket av politiets krimteknikere. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det har vært en god etterforskning av et mistenkelig dødsfall. Den har heldigvis raskt gitt resultater, sier politioverbetjent Arne Sundvoll ved Agder politidistrikt til Dagbladet i kveld.

Sundvoll leder etterforskningen av den opprivende drapssaken der en 14-årig gutt fra Søgne har tilstått å ha drept jevnladrende Alma Gabriela Knutsen. Etter at politiet først ikke så noe mistenkelig ved dødsfallet, kunngjorde de i dag, knappe to uker etter, at det nå dreier seg om en drapssak.

Overbetjenten opplyser at politiets gjennombrudd bl.a. bygger på innhenting av samtaledata fra mobiltelefoner samt en rekke avhør med ungdommer i samme miljø som avdøde Knutsen og den mistenkte.

Pekte ut åstedet Alma Gabriela Knutsen ble meldt savnet torsdag 27. august. To dager seinere ble hun funnet død i Søgneelva. I morges ble den mindreårige drapsmistenkte gutten pågrepet på skoleveien, og tilsto drapet i avhør. Han pekte seinere ut drapsåstedet ved elva, der polititeknikere i kveld har arbeidet intenst.

Sundvoll forklarer at ikke én enkeltting fikk politiet til å mistenke at det kunne dreie seg om et drap.

- Da vi sammenfattet forklaringer og annen informasjon, så vi at noen ting ikke passet inn. Dermed intensiverte vi onsdag etterforskningen med et team som bare har jobbet med denne saken. Det ledet fram til at vi i dag mente å ha grunnlag til å hente inn den mistenkte, sier overbetjenten.

Fordi den mistenkte er under den kriminelle lavalder, benyttes ikke «vanlige» strafferettslige termer som «pågripelse».

- Hadde han vært over 15 år, ville vi sagt at vi hadde skjellig grunn til å pågripe ham, sier Sundvoll.

Samme miljø Han opplyser at den mistenkte 14-åringen er del av samme ungdomsmiljø som Knutsen. Mange av ungdommene ble kontaktet av politiet mens leteaksjonen pågikk, og kalt inn til avhør.

- Vi innhentet også samtaledata fra ungdommenes mobiltelefoner. Alle disse tingene har altså bidratt til helhetsbildet, sier Sundvoll.

På pressekonferansen politiet holdt tidligere i dag, opplyste de at offer og mistenkte hadde «en uoverensstemmelse» i forkant av drapet. Sjefetterforskeren vil ikke utdype hva slags forhold de to hadde, eller hvorfor de oppholdt seg ved Søgneelva.

Siden den mistenkte bare er 14 år, kan han ikke straffeforfølges. I stedet er barnevernet koblet inn.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling