Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innkaller asylsøkere til infomøte

Drapet på 19 år gamle Hedda Karterudseter i Sogndal har skapt uro blant de 120 asylsøkerne i asylmottaket i kommunen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ordfører Karen Marie Hjelmeseter i Sogndal har derfor invitert asylsøkerne i bygda til informasjonsmøte i kommunestyresalen klokken 16 onsdag.

- Jeg har fått signaler om at mange asylsøkere og bosatte flyktninger i kommunen føler seg presset og er urolige etter at en somalier bosatt i Sogndal nå er etterlyst som vitne i forbindelse med drapet på Hedda Karterudseter, sier Hjelmeseter til NTB.

Hun sier flere asylsøkere på asylmottaket i Sogndal har etterlyst informasjon om saken.

- Derfor har vi invitert to personer fra hver av de seks språkgruppene på mottaket til et møte onsdag. I tillegg har vi invitert bosatte flyktninger i Sogndal til møtet, forteller ordføreren, som opplyser at det i alt er 120-130 asylsøkere på mottaket.

Ordfører Hjelmeseter sier hun rådførte seg med Utlendingsdirektoratet (UDI) før hun inviterte til informasjonsmøtet. UDI var enig i at et slikt møte bør holdes og sender to representanter til møtet, forteller hun.

Hjelmeseter understreker at somalieren som er etterlyst, kun er etterlyst som vitne.

- Ingen vet om ikke en annen vil være i søkelyset i morgen. Ting kan fort snu, sier hun.

Lensmann Olav Borlaug i Sogndal vil delta på møtet og informere om status i etterforskningen, ifølge Hjelmeseter. (®NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media