Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innkaller halvbrødrene som vitner

Alvdal-fornærmet jente (18) hevder den tiltalte faren (46) også forgrep seg på halvbrødrene hennes. Farens forsvarer vil at brødrene skal bekrefte eller avkrefte påstandene i retten denne uka.

NYE VITNER: Frode Wisth som forsvarer den medtiltalte nabofaren (46) vil innkalle hans to sønner fra et tidligere forhold som vitner i rettssaken denne uka. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
NYE VITNER: Frode Wisth som forsvarer den medtiltalte nabofaren (46) vil innkalle hans to sønner fra et tidligere forhold som vitner i rettssaken denne uka. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR (Dagbladet): Fredag forrige uke vitnet dattera (18) til den medtiltalte nabofaren (46) i Eidsivating lagmansrett i Hamar. Foreldrene måtte forlate rettssalen da jenta ga sin forklaring, som hun har endret etter at overgrepssaken i Alvdal gikk for tingretten i januar.

Nytt avhør Samtidig som at jenta hevder at mora - den medtiltalte nabokvinnen (46) - er uskyldig i forhold til tiltalen, går hun nå mye lenger enn tidligere i å hevde at faren har forgrepet seg på henne, skriver TV2.

I retten på fredag hevdet 18-åringen at faren både har utsatt henne og to av hennes halvbrødre for seksuelle overgrep da de var små.

Innkaller vitner Frode Wist som forsvarer jentas far sier at påstandene er helt nye for både ham og hans klient.

- Visste dere om dette fra før?

- Nei, vi stiller oss uforstående til påstandene. Verken han eller jeg har hørt disse beskyldningene tidligerte, sier Wisth til Dagbladet.

Han har nå valgt å innkalle brødrene som vitner i saken.

- Det gjør jeg for at de kan få si om jentas beskyldninger stemmer eller ikke, sier Wisth.

Halvbrødrene som skal være en del år eldre en 18-åringen, skal etter planen vitne i retten førstkommende fredag.

Over 15 nye vitner er innkalt til rettssaken når den nå behandles i lagmanssretten, skriver Aftenposten. I forrige rettsrunde ble over 30 vitner innkalt.

- Viktig Aktor Iris Storås sier til Dagbladet at den 18 år gamle jentas forklaring er viktig.

- Den er viktig fordi hun både er en fornærmet og et vitne i denne saken, og derfor blir halvbrødrene også innkalt som vitner, sier Storås.

Jentas påstander vil dessuten bli etterforsket, bekrefter Storås.

- Men så vidt meg bekjent har den ikke startet ennå, sier hun.

Kontakt med mor 18-åringen fortalte i retten at hun har kontakt med sin overgrepsdømte mor en gang i uka. Hun sa at de ikke snakker så mye om saken, men om mer koselige ting, skriver TV2. Faren har hun ikke kontakt med.

- Jeg klarer ikke å ha kontakt med ham, fortalte hun til retten.

Mora og faren til jenta ble dømt for medvirkning til overgrep da saken var oppe i tingretten. De ble frikjent for medvirkning i forhold til datteren sin.

- VIL ETTERFORSKES: Påstandene i den 18 år gamle jentas nye forklaring vil etterforskes, ifølge aktor Iris Storås. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
- VIL ETTERFORSKES: Påstandene i den 18 år gamle jentas nye forklaring vil etterforskes, ifølge aktor Iris Storås. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media