Innkaller til møte om Giske-saken

Støre innkaller Ap's sentralstyre og landsstyre i januar for å behandle Giske-saken.

GISKE-SAKEN: Støre innkaller Aps sentralstyre og landsstyre i januar for å behandle Giske-saken. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GISKE-SAKEN: Støre innkaller Aps sentralstyre og landsstyre i januar for å behandle Giske-saken. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ap-leder Jonas Gahr Støre innkaller partiets sentralstyre og landsstyre i januar for å behandle Giske-saken. Det bekrefter Støres pressesjef, Camilla Ryste, overfor Dagbladet.

Støre opplyser til NTB at det bli kalt inn til møte i sentralstyret «rett over nyttår», og sier at han der også vil foreslå et ekstraordinært landsstyremøte i slutten av januar. Landsstyret skal etter planen ikke samles før i mars.

- Det er en krevende tid for oss, og jeg tenker spesielt på de kvinnene som har fortalt om uønskede opplevelser. Det er et felles ansvar å ta oss gjennom dette. Vi trenger å samle rekkene, sier han til NTB.​

Denne uka har det kommet fram en rekke varslesaker hvor Giske skal ha opptrådt kritikkverdig. Torsdag tok Giske selvkritikk for å ha oppført seg ufint overfor kvinner. Til Dagbladet sa han at det kan komme flere saker om ham som kan knyttes opp mot metoo-kampanjen.

Ap-leder Jonas Gahr Støre kritiserte også Giske, og sa fredag at nestlederen «ikke har mye å gå på».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer