GISKE-SAKEN: Støre innkaller Aps sentralstyre og landsstyre i januar for å behandle Giske-saken. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GISKE-SAKEN: Støre innkaller Aps sentralstyre og landsstyre i januar for å behandle Giske-saken. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Innkaller til møte om Giske-saken

Støre innkaller Ap's sentralstyre og landsstyre i januar for å behandle Giske-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ap-leder Jonas Gahr Støre innkaller partiets sentralstyre og landsstyre i januar for å behandle Giske-saken. Det bekrefter Støres pressesjef, Camilla Ryste, overfor Dagbladet.

Støre opplyser til NTB at det bli kalt inn til møte i sentralstyret «rett over nyttår», og sier at han der også vil foreslå et ekstraordinært landsstyremøte i slutten av januar. Landsstyret skal etter planen ikke samles før i mars.

- Det er en krevende tid for oss, og jeg tenker spesielt på de kvinnene som har fortalt om uønskede opplevelser. Det er et felles ansvar å ta oss gjennom dette. Vi trenger å samle rekkene, sier han til NTB.​

Denne uka har det kommet fram en rekke varslesaker hvor Giske skal ha opptrådt kritikkverdig. Torsdag tok Giske selvkritikk for å ha oppført seg ufint overfor kvinner. Til Dagbladet sa han at det kan komme flere saker om ham som kan knyttes opp mot metoo-kampanjen.

Ap-leder Jonas Gahr Støre kritiserte også Giske, og sa fredag at nestlederen «ikke har mye å gå på».

​Støre sa at han hadde understreket alvoret i situasjonen overfor Giske, mens sistnevnte beklaget at han «har opptrådt på en måte som enkeltpersoner har opplevd som upassende eller ubehagelig».

Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik omtalte i går kveld også saken på Facebook. Hun skriver at hun ikke kjenner det fulle innholder i varslene, men kaller det for «rystende lesning».

Giske ble i går sykemeldt og skrev på sin Facebook-side av saken har vært en stor belastning.

- Jeg er vant med et høyt medietrykk, men i denne saken opplever jeg en ny og annerledes journalistikk, Presset har blitt svært vanskelig å bære. Jeg har i dag mottatt en sykemelding fra min lege, etter en helhetsvurdering av min helsesituasjon. Jeg har tatt dette til etterretning og er sykemeldt inntil videre, skrev Giske på Facebook.

Saken oppdateres.