Innkalt i retten: - Et svik

Erna Solberg er innkalt som vitne, men slipper å møte etter bistand fra Regjeringsadvokaten. Bård Hoksrud er skuffet over gamlesjefen.

VITNER IKKE: Regjeringsadvokaten har argumentert for at Erna Solberg skal slippe å vitne i saken. Foreløpig har de fått gjennomslag for argumentasjonen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VITNER IKKE: Regjeringsadvokaten har argumentert for at Erna Solberg skal slippe å vitne i saken. Foreløpig har de fått gjennomslag for argumentasjonen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går kunne Dagbladet avsløre at statsminister Erna Solberg (H) er stevnet som vitne i Salangen-Nyheter-redaktør Jon Henrik Larsens sak mot staten.

Statsministeren slipper likevel å vitne, etter å ha fått bistand fra Regjeringsadvokaten, kunne Dagbladet avsløre.

Solberg har tidligere gitt Larsen støtte i media, men sier nå at hun ikke har noe å melde i retten. Oslo tingrett peker blant annet på pandemien som årsak til at hun burde slippe å vitne. Larsens advokat påklaget beslutningen. Borgarting lagmannsrett forkastet anken.

- Et svik

Frp-profil Bård Hoksrud er skuffet over sin gamle sjef.

- Jeg skjønner godt at Jon Henrik Larsen oppfatter dette som et svik fra Erna Solbergs side. Hun har uttalt seg kritisk mot kommunen i denne saken, men når rettssaken kommer, så vil hun plutselig ikke mene noe. Det er synd, sier Hoksrud til Dagbladet.

I Regjeringsadvokatens krav om avskjæring på Solbergs vegne heter det at «statsminister Solberg har opplyst at hun ikke har opplysninger om faktiske forhold av betydning for saken».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer