Lønnsfesten i Oslo-skolen

Innkalt til femtimers lønnsfest-grilling

Etter Dagbladets avsløringer om pengebruken i Oslo-skolen er Inga Marte Thorkildsen (SV) i dag kalt inn til høring. Det var SMS-ene hun sendte til skoledirektør Marte Gerhardsen som gjorde at støttepartiet Rødt fikk nok. Også Gerhardsen kalles inn.

I HARDT VÆR: Utdanningsdirektør i Oslo, Marte Gerhardsen, sier hun opplever at hun har skolebyråd Inga Marte Thorkildsens tillit, på tross av Dagbladets avsløringer om lønnsfesten i Oslo-skolen. Reporter: Steinar Suvatne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter Dagbladets mange avsløringer om Oslo-skolen varslet støttepartiet Rødt i forrige uke egen høring mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV).

Dagbladet får i dag bekreftet at høringa finner sted 12. januar 2021. Tidsrammen er på hele fem timer.

- Når politikere blir for opptatt av å «styre budskapet», blir det bare rot. Dette er et skrekkeksempel på det. Nå sitter vi igjen med flere spørsmål enn svar, og kaller inn til høring for å få ordentlige svar, fortalte Evenrud til Dagbladet forrige uke.

SMS-ene

Varselet om høring forrige uke kom som direkte konsekvens av at Dagbladet kunne avsløre SMS-ene som gikk mellom Thorkildsen og utdanningsdirektør Marte Gerhardsen mens presset økte.

De to skriver rett ut til hverandre at de frykter streik, kunne Dagbladet fortelle. Kritikerne mener SMS-ene viser at både Thorkildsen og Gerhardsen er mest opptatt av hvordan de framstår i møte med lønnsfesten i Oslo-skolen.

- Vi kommer selvsagt til å stille på høringa og svare på alle spørsmål som bystyrepolitikerne måtte ha i denne saken, sier Inga Marte Thorkildsen til Dagbladet.

Lønnsfesten

Mens lærerne i Oslo-skolen er bedt om å vise moderasjon i kriseåret 2020, har mange av direktørene i Oslo-skolen fått store lønnshopp. Lærerne er tilbudt 1,7 prosent lønnsøkning - enkelte direktører fikk over 10 prosent, og dét utenom ordinært lønnsoppgjør.

- Byråd Thorkildsen har skapt veldig mye usikkerhet rundt styringsforholdene i egen etat. Det har hun gjort gjennom ulike utspill i mediene. Nå behøver vi klarhet i saken, og derfor har vi også satt av fem timer til høringa, sier Bjørn Revil (FNB) til Dagbladet.

Han bekrefter at også utdanningsdirektør Marte Gerhardsen blir kalt inn på høringa.

- Det later til å mangle god nok styring i etaten nå. Mange lærere har vanskelige arbeidsforhold, og særlig på grunn av dem er det viktig at vi nå tar tak i denne saken, fortsetter Revil.

I tillegg til lønnsfest på direktørnivå har Dagbladet også dokumentert millionbruk på konsulenter, hodejegere og amerikansk ledercoaching. Opposisjonen i Oslo, samt flere på Stortinget, har reagert kraftig på pengebruken i Oslo-skolen SV og Thorkildsen styrer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer