Lønnsfesten i Oslo-skolen

Innkalt til femtimers lønnsfest-grilling

Etter Dagbladets avsløringer om pengebruken i Oslo-skolen er Inga Marte Thorkildsen (SV) i dag kalt inn til høring. Det var SMS-ene hun sendte til skoledirektør Marte Gerhardsen som gjorde at støttepartiet Rødt fikk nok. Også Gerhardsen kalles inn.

I HARDT VÆR: Utdanningsdirektør i Oslo, Marte Gerhardsen, sier hun opplever at hun har skolebyråd Inga Marte Thorkildsens tillit, på tross av Dagbladets avsløringer om lønnsfesten i Oslo-skolen. Reporter: Steinar Suvatne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter Dagbladets mange avsløringer om Oslo-skolen varslet støttepartiet Rødt i forrige uke egen høring mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV).

Dagbladet får i dag bekreftet at høringa finner sted 12. januar 2021. Tidsrammen er på hele fem timer.

- Når politikere blir for opptatt av å «styre budskapet», blir det bare rot. Dette er et skrekkeksempel på det. Nå sitter vi igjen med flere spørsmål enn svar, og kaller inn til høring for å få ordentlige svar, fortalte Evenrud til Dagbladet forrige uke.

SMS-ene

Varselet om høring forrige uke kom som direkte konsekvens av at Dagbladet kunne avsløre SMS-ene som gikk mellom Thorkildsen og utdanningsdirektør Marte Gerhardsen mens presset økte.

De to skriver rett ut til hverandre at de frykter streik, kunne Dagbladet fortelle. Kritikerne mener SMS-ene viser at både Thorkildsen og Gerhardsen er mest opptatt av hvordan de framstår i møte med lønnsfesten i Oslo-skolen.

- Vi kommer selvsagt til å stille på høringa og svare på alle spørsmål som bystyrepolitikerne måtte ha i denne saken, sier Inga Marte Thorkildsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer