Coronapasienter:

Innlagt fire ganger så lenge

316 coronapasienter var innlagt på sykehus torsdag. En ny rapport fra Helsedirektoratet viser hvor krevende disse pasientene er for helsevesenet.

STRAMMER INN: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad svarer på Dagbladets spørsmål om corona og omikronvarianten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Drøye to måneder etter at Bent Høie brettet sammen tommestokken, fjernet metersregelen og åpnet samfunnet, måtte den nye helseministeren Ingvild Kjerkol stenge ned deler av samfunnet igjen 7. desember.

En ny faglig vurdering fra Helsedirektoratet viser at 30 prosent av intensivpasienter på norske sykehus er coronapasienter.

I tillegg ligger de i gjennomsnitt innlagt i fire ganger så lang tid, og kan kreve flere intensivsykepleiere samtidig.

- Forskjellen mellom nå og tidligere, er at de innlagte covid-19-pasientene kommer i tillegg til de andre intensivpasientene. Egentlig er det fullt av vanlige pasienter på sykehusene som ikke har covid-19, og så kommer covid-19-pasientene i tillegg, sier assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet, Espen Nakstad.

30 prosent coronapasienter

I flere uker har overleger og sykepleiere ved intensivavdelinger på norske sykehus varslet om sprengt kapasitet.

Folkehelseinstituttets tall viser at det ble registrert over 25 000 nye smittetilfeller i forrige uke. Det er det høyeste antallet i løpet av hele pandemien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer