<strong>ALLERGISK REAKSJON:</strong> Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj er overført fra fengselet til sykehus, etter å ha fått en allergisk reaksjon. Her fra en demonstrasjon tidligere i juli. Foto: AFP / NTB Scanpix
ALLERGISK REAKSJON: Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj er overført fra fengselet til sykehus, etter å ha fått en allergisk reaksjon. Her fra en demonstrasjon tidligere i juli. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Putins «største fiende»:

Innlagt med «underlig» allergisk reaksjon

Bare dager etter at opposisjonslederen Aleksej Navalnyj på nytt ble arrestert, skal han ha fått en allergisk reaksjon - for første gang i sitt liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj ble i dag sendt til sykehus etter å ha fått en allergisk reaksjon.

Det melder hans talsperson Kira Jarmysj på Twitter.

Det skjer bare dager etter at han på nytt ble pågrepet - og dømt til fengsel - for å ha oppfordret til demonstrasjoner i Moskva.

Lørdag ble over 1000 demonstranter anholdt i Russlands hovedstad for å ha deltatt i demonstrasjoner, som ikke hadde de rette tillatelsene.

BRUTALT: Russisk politi slo hardt ned på demonstranter som på ny krevde at opposisjonen får stille med kandidater i høstens ordførervalg. Video: AP. Reporter: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

- Tilfredsstillende

På Twitter skriver Jarmysj at symptomene inkluderte hevelse i ansiktet og rød hud. Hun beskrev den allergiske reaksjonen som «akutt».

- Hans tilstand er tilfredsstillende, sier det aktuelle sykehuset i en uttalelse til det russiske nyhetsbyrået Interfaks.

Videre skriver Interfaks at Navalnyjs værelse blir bevoktet av politibetjenter.

- Første gang

Leonid Volkov, en av Navalnyjs rådgivere, beskriver reaksjonen som «underlig», og hevder at også han opplevde den samme allergiske reaksjonen da han satt i samme fengsel tidligere i sommer.

Navalnyjs talsperson skriver på Twitter at det er første gang Navalnyj har fått en allergisk reaksjon.

«Gjennom hele sitt liv har Aleksej aldri før fått en allergisk reaksjon», skriver hun.

Nektet å stille

Demonstrasjonen i Moskva lørdag var den siste i en bølge protester mot at myndighetene nekter flere opposisjonelle å stille til valg i Moskva.

Demonstrantene samlet seg rundt rådhuset, og krevde frie og rettferdige valg 8. september.

Over 1000 ble pågrepet og flere av pågripelsene var voldelige. Politiet brukte batonger mot flere av dem.

Demonstrantene hadde ikke tillatelse til å demonstrere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer