Belarusisk politisk fange:

Innlagt

Den belarusiske opposisjonspolitikeren Maryja Kaljesnikava, som ble dømt til fengsel i 2021, har blitt innlagt på intensivavdeling.

OPPOSISJONSPOLITIKER: Maryja Kaljesnikava i Belarus. Foto: Vasily Fedosenko / Reuters / NTB
OPPOSISJONSPOLITIKER: Maryja Kaljesnikava i Belarus. Foto: Vasily Fedosenko / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Den belarusiske opposisjonspolitikeren og politiske fangen Maryja Kaljesnikava har blitt innlagt på intensivavdeling, opplyses det via opposisjonspolitiker Viktar Babarykas Telegram-konto, som gjengis av nyhetsbyrået Reuters.

SOTSJI: Belarus' president Alexandr Lukasjenko langer ut mot russere som flykter fra mobilisering under et møte med Putin, 26. september. Video: Kremlin / AP Vis mer

Innlagt

Både Kaljesnikavas advokat og den belarusiske menneskerettighetsorganisasjonen Vjasna opplyser det samme.

Advokaten har fått opplyst fra sykehuset at Kaljesnikava ble fraktet til sykehus mandag, og at hun først ble lagt inn på kirurgisk avdeling før hun ble fraktet videre til en intensivavdeling, ifølge den uavhengige russiske avisa Novaja Gazeta. Årsaken til innleggelsen er fortsatt ukjent.

KRIGSMØDRE: Russlands president Vladimir Putin møtte fredag flere kvinner som skal ha vært mødre av soldater utskrevet til Ukraina. Avisa The Guardian mener møtet var «nøye regissert». Video: Ivan Larsson / Dagbladet TV Vis mer

Dømt

Kaljesnikava ble dømt til elleve års fengsel i 2021 etter å ha stått anklaget for angivelig planlegging av statskupp, samt etablering av en ekstremistisk organisasjon.

Belarus-president Aljaksandr Lukasjenka regnes som Europas siste diktator, og Belarus regnes som en aktiv støttespiller for Russland i krigen mot Ukraina, blant annet fordi at de stiller eget territorium til disposisjon for Russland i forbindelse med krigen i Ukraina.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer