Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innovasjon Norge-bråket: Varsler full gjennomgang av rutinene

Direktør Anita Krohn Traaseth og styreleder Gunnar Bovim, er klare på at Innovasjon Norge ikke har brutt loven, men varsler full gjennomgang av rutinene.

MØTTE PRESSEN: Innovasjon Norge-leder Anita Krohn Traaseth og styreleder Gunnar Bovim møtte pressen etter at styret hadde hatt et orienteringsmøte om ansettelsen av Ferd-arving Katharina G. Andresen fredag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
MØTTE PRESSEN: Innovasjon Norge-leder Anita Krohn Traaseth og styreleder Gunnar Bovim møtte pressen etter at styret hadde hatt et orienteringsmøte om ansettelsen av Ferd-arving Katharina G. Andresen fredag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ansettelsen av milliardærarvingen Katharina Andresen (23) har ført til mye kritikk og stor diskusjon av Innovasjon Norges ansettelsesmetode.

Tidligere i juni ble Andresen ansatt i en seksmåneders deltidsstilling i HR-avdelingen i Innovasjon Norge. Dette har ført til skarp kritikk fra flere hold, ikke bare på grunn av Andresens bakgrunn, men også fordi stillingen ikke var lyst ut og fordi hun ikke har formell utdanning.

Innovasjon Norge-direktør Anita Krohn Traaseth ville ikke uttale seg til pressen på vei inn til fredagens styremøte, der hun skulle orientere om Andresen-saken. Men i etterkant møtte Traaseth og styreleder Gunnar Bovim pressen ved klokka 16.30-tiden.

Deres felles budskap var todelt og lød slik: Innovasjon Norge har ikke gjort noen formelle feil, men likevel skal selskapet nå gjøre en full gjennomgang av ansettelsesrutinene.

- Uheldig sak

- Styrets vurdering er at dette er en uheldig sak for Innovasjon Norge. Selv om vi ikke har klare formeninger om at det er gjort reelle formelle feil, sa Bovim i møte med pressen.

Han forteller at Traaseth har foreslått en gjennomgang av rekruttering fra en intern revisor, og det kommer styret til å be om nå.

- Det som er uheldig er grunnen til at dere er her nå, negativ omtale av Innovasjon Norge, sier Bovim til pressen.

Det var under et arrangement 10. april på Skaugum med kronprinsesse Mette-Marit, at Andresen og Traaseth møttes for første gang. 23-åringen benyttet anledningen til å fortelle at hun var på utkikk etter nye karrieremuligheter, og Traaseth anbefalte da Andresen å se på praktikantmulighetene i Innovasjon Norge.

Ifølge E24 viser e-postkorrespondansen at Andersen først fikk beskjed om at det ikke var noen ledige stillinger, men at HR-direktør Yvonne Fosser kort tid etter plutselig åpnet for at det likevel finnes en ekstraordinær ledig stilling i HR-avdelingen. Den ble gitt til Andresen etter to intervjurunder.

På spørsmål om administrasjonen har opptrådt ryddig, spesielt med tanke på denne e-postkorrespondansen, svarer Bovim at han ikke har sett e-postene.

- Samlet sett har det vært en uheldig håndtering, men vi har ikke funnet grunn til å se reelle formelle feil nå, sier han.

Ikke brutt loven

Traaseth forteller at Innovasjon Norge tar selvkritikk på håndteringen av saken, og at rutinene skal gjennomgås.

- Selv om vi ikke har brutt loven, skal vi se på om vi skal ha denne type stillinger og se på hvordan vi selv har vært i denne prosessen. Det har vært veldig vanskelig, jeg beklager og er lei meg for at håndteringen av saken ble så omfattende, sier hun.

Traaseth forteller at om HR skulle behøve mer hjelp etter de neste seks månedene, må stillingen lyses ut og Andresen må søke om hun ønsker å fortsette.

På spørsmål om hva Traaseth ønsker å si til andre unge som vil søke jobb i Innovasjon Norge, oppfordrer hun dem til å besøke deres nettsider for utlyste stillinger.

- Jeg vil si til andre unge at vi er så glad for at økonomistudentene synes Innovasjon Norge er landets mest attraktive arbeidsplass.

Fordi Andresens stillingen ikke var lyst ut, ble jobbtilbudet justert ned til et halvt år. Dermed kommer selskapet innenfor en såkalt administrativ ansettelse som ikke trenger å lyses ut.

- Vi skal diskutere akutte behov som ikke utlyses, og se på om vi skal slutte med den praksisen, fortsetter Traaseth.