Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innpakket

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I går behandlet Oslo bystyre Bjørvika-utbyggingen. Ved møtets start forelå en ny beregning av kostnadene for senketunnelen. Det var ikke småpenger, og vil komme til å få betydning for den videre utbygging i området. Blant annet kan det bety nye forsinkelser. Men hvis det også kan bety at utbyggingen rundt operabygningen blir mindre tett og mindre omfattende, så kunne det være til gagn for byen og dens borgere. Dessverre er det lite som tyder på det.
  • Oslo har de siste tre tiåra vist en merkelig evne til å pakke inn sine monumentalbygg: Konserthuset mellom forsikringspalassene i Vika, Norges Bank i Kvadraturen, Det Norske Teatret i gateløpet i Kristian den fjerdes gate, Oslo Spektrum på Vaterland. Nå ser det ut til at Operaen vil få samme skjebne. Vi nekter å tro at dette er uavvendelig. Det må bero på at byplanetaten er blitt kastrert og underlagt en snever og kortsynt politisk styring. God byplanlegging krever både kompetanse og styrke hos den fagetaten som skal balansere alle interessene.