DØMT: Christopher Hampton (64) er dømt til fengsel i minst 22 år for drapet på 17 år gamle Melanie Road i 1984. Foto: Scanpix
DØMT: Christopher Hampton (64) er dømt til fengsel i minst 22 år for drapet på 17 år gamle Melanie Road i 1984. Foto: ScanpixVis mer

Innrømmer 32 år gammelt brutalt drap: Avslørt via sin egen datter

Dømt til fengsel i minst 22 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 64 år gamle trebarnsfaren Christopher Hampton er dømt til fengsel med en minstetid på 22 år for et brutalt drap som skjedde for over 30 år siden.

I juni 1984 ble 17 år gamle Melanie Road funnet voldtatt og drept i Bath. Tenåringen, som var på vei hjem denne vårdagen, var blitt knivstukket 26 ganger, ifølge BBC.

Avslørt via datteren Christopher Hamptom ble arrestert og siktet for drapet på 17-åringen i fjor. Han nektet da straffsskyld. Bakgrunnen for pågripelsen var at politiet hadde pålagt 64-åringens datter å avgi dem en DNA-prøve i forbindelse med en helt annen sak.

DNA-et fra datteren gjorde at politiet fattet mistanke mot Hampton, og påla da også ham å avgi en prøve. Den viste seg å stemme overens med DNA som var blitt funnet på Malanies kropp og klær, ifølge Telegraph.

I løpet av rettssaken endret Hampton forklaring, og begjærte seg skyldig, skriver avisa. Han vil nå sone resten av livet i fengsel.

- Et monster Malanies mor, 81 år gamle Jean, sier at da hun så datterens morder for første gang, «opplevde hun ham som et monster».

- Så oppdaget jeg at hans kone og datter satt bak meg - begge med blondt hår, som Melanie. Det gjør uoppprettelig vondt; hvordan kan noen gjøre noe sånt mot et annet menneske og deretter fortsette livet med personer som ikke aner noe?, sier moren, som var til stede i retten der datterens morder erklærte seg skyldig og ble dømt for drapet.

Også Melanies søster var til stede der.

- Man skulle ikke tro at noe kan bli verre enn at søsteren din har blitt seksuelt misbrukt og brutalt drept... men det er faktisk verre når ingen blir tatt for drapet. I 32 år har denne ondskapsfulle personen ikke stått opp for det han har gjort, sier søsteren.

ENDRET FORKLARING: I løpet av rettssaken endret Christopher Hamptom sin forklaring, og erkjente seg skyldig i drapet på 17-åringen. Illustrasjon: Elizabeth Cook / Scanpix
ENDRET FORKLARING: I løpet av rettssaken endret Christopher Hamptom sin forklaring, og erkjente seg skyldig i drapet på 17-åringen. Illustrasjon: Elizabeth Cook / Scanpix Vis mer