Innrømmer å ha drept ekskona

Erkjenner drapet og var i dag tilbake på funnstedet.

PÅ FUNNSTEDET : Her er gjerningsmannen sammen med politiet på stedet der en kvinne ble funnet drept lørdag morgen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PÅ FUNNSTEDET : Her er gjerningsmannen sammen med politiet på stedet der en kvinne ble funnet drept lørdag morgen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LARVIK / OSLO (Dagbladet): - Han erkjenner at han drepte sin ekskone, men han har ikke tatt stilling til straffskyld. Akkurat nå pågår taktisk og teknisk etterforskning på stedet, sier Lene Skei Strand Svendsen, politiadvokat i  Vestfold politidistrikt, til Dagbladet.

En mann i 40-årene er siktet for drap på sin tidligere ektefelle i 30-årene etter at hun ble funnet død i vannet ved havneområdet ved Torstrand i Larvik.

Paret har nylig vært gjennom et samlivsbrudd.

Det var mannen selv som tok kontakt med politiet ved 12.30-tida i dag. Kort tid etter ble ekskona funnet ved Revet i Larvik. Mannen er norsk statsborger, men av utenlandsk opprinnelse.

Tilbake på funnstedet Ved 17.30-tiden i dag var  den siktede eksmannen fraktet tilbake funnstedet sammen med politi og en krimtekniker.

På spørsmål om hvorfor han var tilbake på funnstedet sier mannens forsvarer Søren Ø. Hellenes følgende til Dagbladet:

- Det er for å påvise hvor ting har skjedd, sier forsvareren til Dagbladet.

Det er et populært sted for vannaktiviteter grunnet sterk vind og sterke strømninger i havet.

Mannens forsvarer forteller at han er hjemmehørende i Larvik.

- Jeg har hatt en kort samtale med ham. Han har avgitt en kort forklaring til politiet, og jeg skal prate med ham i morgen formiddag, sier Hellenes.

- Jeg har ikke snakket med ham om selve hendelsesforløpet. Snakket med ham like etter pågripelsen, fortsetter han.

Felles barn Tidligere i dag sa politiadvokat Hanne Solheim til Dagbladet at paret er av utenlandsk opprinnelse og har fire mindreårige barn sammen.

- Barna blir nå ivaretatt av barnevernet, sa Solheim.

Mannens forsvarer ønsker ikke å si noe om identiteten til de involverte.

- Mannen er norsk statsborger, men vi kan ikke si noe om etnisitet på dette stadiet av hensyn til etterforskningen, sier Svendsen til Dagbladet.

Politiet ber publikum ta kontakt hvis de har tips om saken.

FUNNET DREPT: Kriminalteknikere ble sendt til stedet etter at en kvinne ble funnet død i sjøen i Larvik lørdag ettermiddag. Politiet sperret av et større område rundt funnstedet. Politiet vil ikke kommentere hvorvidt kvinnen ble drept på stedet. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
FUNNET DREPT: Kriminalteknikere ble sendt til stedet etter at en kvinne ble funnet død i sjøen i Larvik lørdag ettermiddag. Politiet sperret av et større område rundt funnstedet. Politiet vil ikke kommentere hvorvidt kvinnen ble drept på stedet. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer